Plenković na sjednici Vlade: Fenomen nasilja je jako teško iskorijeniti…

Plenković na sjednici Vlade: Fenomen nasilja je jako teško iskorijeniti…

Želio bi još jednom najoštrije osuditi ovaj grozan slučaj nasilja u obitelji. Dosta smo napravili u pogledu pooštravanja zakonskih odredbi gdje se vidi da je praska puno više otišla iz prekršajne u kaznenu domenu, ali nažalost, ovaj fenomen nasilja je jako teško iskorijeniti, ali vjerujem da ćemo dodatnim mjerama, dodatnim dijalogom, predstavnicima organizacija civilnog društva još više unaprijediti okvir, a nadam se i praksu svih institucija i tijela u ovome lancu jer je ovo nešto što ruši same temelje društva, poručio je premijer Andrej Plenković u uvodnom dijelu sjednice Vlade….. , piše HRT

Od ostalih tema, rekao je premijer, izdvojit ću jako kvalitetan boravak predsjednika Butkovića, ministra Filipovića i mene u Primorsko-Goranskoj županiji.

– Kada gledamo cjelinu projekata koja se u naša dva mandata realizira u Primorsko-Goranskoj županiji, zaista je riječ o enormnim iskoracima na tom području. S generalnom dinamikom razvoja možemo biti zadovoljni, dodao je.

Drago mu je, kaže, da su bili u Splitu, Vlada je financijski snažno podržala održavanje jedne velike sportske manifestacije, zahvalio je ministrici Brnjac na tome.

– Veselimo se sjajnim igrama naše reprezentacije u prva dva kola i želimo im uspjeh, ako je moguće da odu do zlatne medalje. To govorim jer je naša Vlada pridala ogromnu važnost sportu. Udvostručili smo sredstva od 2016. koliko ulažemo u sport, rekao je Plenković.

Premijer je zahvalio potpredsjedniku Medvedu koji je bio u Vukovaru gdje je obilježen Dan sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu. Osvrnuo se i na strateški forum na Bledu gdje je bio s ministrom Grlić-Radmanom. Plenković je rekao da održao važan i značajan sastanak s visokim međunarodnim predstavnikom Christianom Schmidtom uoči izbora u listopadu.

– Još jednom smo se snažno založili da se ovi izbori, a i ozračje, zakonski okvir učine takvim da su sva tri naroda ravnopravna u BiH istinski, a mi se tu zalažemo za ravnopravnost Hrvata kao najmanjeg konstitutivnog naroda, a upravo on svojim ovlastima može popraviti ono što je propušteno u razgovorima političkih stranaka koji su trajali više od 2,5 godine, ali bez uspjeha, dodao je.

Izdvojio je i podatak DZS-a da nam je rast BDP-a u drugo kvartalu 7,7%.

– Mi smo tu praktički gotovo 100% iznad prosjeka rasta gospodarstva na razini EU-a koji je 4%. Tu je veliki doprinos dao robni izvoz, turizam, potrošnja, ulaganja, građevina i niz drugih aktivnosti koje su pridonijele rastu BDP-a. Smatramo da je to jako dobro s obzirom na ovakvu turističku sezonu u kojoj bilježimo izvrsne rezultate.

Uskoro opširnije…..