“To je čisto obmanjivanje javnosti”: Vlada se oglasila o tvrdnji da se za Škugora zauzeo bivši ministar po nalogu Plenkovića…

“To je čisto obmanjivanje javnosti”: Vlada se oglasila o tvrdnji da se za Škugora zauzeo bivši ministar po nalogu Plenkovića…

Tjednik Nacional ekskluzivno donosi tvrdnje o vezama koje Damir Škugor ima s vrhom HDZ-a. U Vladi sve demantiraju.


Predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon navodno je izjavio kako se za Damira Škugora, prvoosumnjičenog u golemoj aferi malverzacije s plinom, zauzeo bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i rekao mu da prenosi želju premijera Andreja Plenkovića, tvrdi izvor za današnji broj Nacionala.

Pišu kako vrh HDZ-a i izvori bliski Ćoriću najoštrije demantiraju te navode, ali više izvora iz stranke za tjednik tvrdi da Škugor nije tek neki član lokalnog ogranka stranke, već je blizak supružnicima Niki Martini Dalić. Preko Krunoslava Katičića, pišu, povezan je i s premijerom. Navodno je imao i podršku Plenkovića da preuzme HEP.

Nacionalov izvor spreman je posvjedočiti na sudu tko je od premijerovih ljudi omogućio izlet Damira Škugora u Ini.

Vlada: “Premijer nema veze sa Škugorom”

U Vladi sve i službeno opovrgavaju i odbacuju tvrdnje da Škugor ima veze s Plenkovićem.

“Pokušaj da se za poslove kupnje i prodaje plina, koje istražuje USKOK, odgovornost pripiše Vladi čista je zamjena teza i obmanjivanje javnosti. Predsjednik Vlade nema nikakve veze s pozicijom g. Škugora u Ini, niti ga osobno poznaje.

Odgovore na pitanja o poziciji g. Škugora u Ini treba dati Ina, a ne Vlada, čije su službe pri Ministarstvu financija i otkrile sumnjive poslovne procese i transakcije te blokirale nezakonito stečenu imovinu”, rekli su u Banskim dvorima za DNEVNIK.hr.

U akciji koju su u subotu pokrenuli USKOK i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić, s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za INA-u navodno prelazi milijardu kuna. Premijer Plenković i članovi Vlade jučer su ponavljali kako je akcija USKOK-a dokaz da pravna država funkcionira., prenosi dnevnik.hr