T. Ćorić za Dnevnik Nove TV: “Nikad u životu nisam s Plenkovićem razgovarao o Škugoru”

T. Ćorić za Dnevnik Nove TV: “Nikad u životu nisam s Plenkovićem razgovarao o Škugoru”

Bivši ministar demantirao je pisanje Nacionala kako je na Plenkovićevu želju urgirao da se u Ini zaposli Damir Škugor, prvoosumnjičeni za veliku aferu pljačke u Ini.


Tomislav Ćorić za Dnevnik Nove TV je demantirao da je zagovarao zapošljavanje Damira Škugora u Ini.

“Nikad u životu nisam s Andrejem Plenkovićem razgovarao o Damiru Škugoru. Nikad tijekom mandata u razgovoru s gospodinom Fashimonom nisam inzistirao,zagovarao kadrovska rješenja, pa niti u slučaju gospodina Škugora”, rekao je bivši ministar. 

“Čestitam Ministarstvu financija, Poreznoj upravi i Uredu za sprečavanje pranja novca na uspješnoj akciji i razotkrivanju kriminalnih radnji u Ini. A gospodin Vanđelić je vrlo kreativan u iznošenju alternativnih činjenica”, dodao je za kraj.

Dotakao se tako i današnjih tvrdnji Damira Vanđelića, bivšeg predsjednika NO-a Ine, koji je rekao da je vidio kako Ina gubi novac te kako je o tome obavijestio sve, uključujući i ministra Ćorića.

Nacional je danas objavio da je predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon navodno izjavio kako se za Damira Škugora, prvoosumnjičenog u golemoj aferi malverzacije s plinom, zauzeo bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i rekao mu da prenosi želju premijera Andreja Plenkovića.

U Vladi su navode također opovrgnuli. 

“Pokušaj da se za poslove kupnje i prodaje plina, koje istražuje USKOK, odgovornost pripiše Vladi čista je zamjena teza i obmanjivanje javnosti. Predsjednik Vlade nema nikakve veze s pozicijom g. Škugora u Ini niti ga osobno poznaje.

Odgovore na pitanja o poziciji g. Škugora u Ini treba dati Ina, a ne Vlada, čije su službe pri Ministarstvu financija i otkrile sumnjive poslovne procese i transakcije te blokirale nezakonito stečenu imovinu”, rekli su u Banskim dvorima.