Napokon se javio Filipović: Ugovor je potpisan prije nego što sam došao u NO Ine…

Napokon se javio Filipović: Ugovor je potpisan prije nego što sam došao u NO Ine…

Ministar gospodarstva Davor Filipović, koji je bio član nadzornog odbora INA-e, sazvao je hitan sastanak s upravom INA-e. Sastat će se danas ujutro.

Ministar je dao izjavu prije sastanka u Ministarstvu.

“Proteklih je dana bilo nekih koji su pokušali dovesti u pitanje moju odgovornost. Bio sam više od 4 mjeseca član NO-a Ine, moram vas razočarati. Sporni ugovor potpisan je prije nego što sam došao u NO Ine. Poznato je tko je tad bio predsjednik NO-a, članovi itd.”, rekao je Filipović.

“Moram naglasiti kako nisam podržao usvajanje zaspisnika sa sjednice NO-a gdje su se usvajali poslovni planovi Ine za 2022. jer nisam sudjelovao u tim odlukama”, dodao je.

“Zatražit ću izvanrednu reviziju na današnjem sastanku. Ona mora analizirati sve ugovore Ine, nabavne i prodajne cijene plina kao i uvjete po kojima su partneri sklapali ugovore s Inom. Treba i revizija internih kontrola.”

“Čuo sam s hrvatskim članovima uprave i NO-a. Tražio sam hitno sazivanje sjednice NO-a u srijedu i tamo će se tražiti dodatna pojašnjenja”, naglasio je Filipović i dodao:

“Ovo je otkriveno reakcijom službi samostalnog sektora za pranje novca u okviru Ministarstva financija. Blokirana je imovina, sustav funkcionira, od policije do Ministarstva. Osobno nisam imao saznanja o ovome.”, javlja N1