Uhićen službenik gradske tvrtke: ‘Morao sam, ubio nas kredit u švicarcima’

Uhićen službenik gradske tvrtke: ‘Morao sam, ubio nas kredit u švicarcima’

Zaposlenik gradske tvrtke proglašen je krivim i osuđen jer je krivotvorio dokumente za 12 osoba kako bi dobio brze kredite od po 1000 kuna.

Kristijan (49), zaposlenik s visokom stručnom spremom, radio je u Gradskoj plinari Zagreb te je za 12 kolegica i kolega s posla te stranaka koje su plaćale račune u GPZ-u izradio lažne platne liste pa od tvrtke koja je nudila brze kredite dobio ukupno 12.000 kuna, odnosno 12 puta po 1000 kuna.

Učinio je to u siječnju i veljači 2015. godine, a otkrili su ga tek u ožujku ove godine. Uhićen je 4. ožujka te je u istražnom zatvoru proveo 20 dana. Ovih je dana nepravomoćno osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora uz obvezu da državi uplati 12.000 kuna koje je stekao kaznenim djelima.

Kristijan je na sudu priznao sve za što ga se teretilo. U međuvremenu je ostao bez posla u GPZ-u.

“Žao mi je zbog svega. Supruga mi je tada bila bez posla, imali smo dvoje malodobne djece, ali i kredit u švicarskim francima, pa se plijenio veći dio moje plaće, skoro cijela. Nismo imali dovoljno novca za život.

Nakon podizanja optužnice nisam bioo ni u kakvom kontaktu s oštećenom tvrtkom Ferratum te im nisam nadoknadio štetu. Po okončanju postupka i ukidanju mjera opreza čeka me posao u Njemačkoj“, požalio se Kristijan kaznenoj sutkinji u Zagrebu., doznaje danica.hr