Oporavak Poljaka nakon nesreće, neki bi sutra mogli ići kući…

Oporavak Poljaka nakon nesreće, neki bi sutra mogli ići kući…

Službeno je potvrđeno da su poginula oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma. U strašnoj nesreći život je, podsjetimo, izgubilo 12 osoba koje su išle na hodočašće u Međugorje. Preživjeli se oporavljaju u tri hrvatska grada, dvoje pacijenata je i dalje kritično. 

Dvoje poljskih putnika koji su najteže ozlijeđeni u slijetanju autobusa s autoceste i dalje je kritično. U varaždinskoj su bolnici.

Ostali pacijenti, zbrinuti u čakovečkoj te u trima zagrebačkim bolnicama, sada su stabilno.

– U KB Dubrava liječi se šest bolesnika koji su nastradali u nesreći poljskog autobusa. Četiri su na intenzivnoj njezi, u ponedjeljak su napravljeni dodatni operacijski zahvati prema planu koji je napravljen. Zahvati su prošli dobro i pacijenti su stabilno. Planirane su tri operacije za sutra. Vidjet ćemo, ovisno o stanju, hoće li biti potreban još kakav dodatni zahvat, rekao je u izjavi za HRT doktor Rado Žic, specijalist opće i plastične kirurgije, koordinator za kirurški dio liječenja pacijenata iz Poljske u KB Dubrava. 

Dodaje da su četiri pacijentice na intenzivnoj njezini te da su sve stabilno ističući da se planira otpust jednog bolesnika u srijedu. 

– Za ostale još nije predviđen točan datum otpusta, dodaje doktor Žic ističući da su pacijenti zadovoljni sa zdravstvenom skrbi te da su tražili da završe svoje liječenje u Hrvatskoj. , javlja HRT