Milanović na mjestu velikog požara na Hvaru: “Pozivam sve ljude kad se nađu u ovoj situaciji da misle na sebe, željezo je željezo”

Milanović na mjestu velikog požara na Hvaru: “Pozivam sve ljude kad se nađu u ovoj situaciji da misle na sebe, željezo je željezo”

Požar na otoku Hvaru lokaliziran je u ponedjeljak ujutro oko 7 sati. Na mjesto pogođeno požarom stigao je i predsjednik Zoran Milanović.


U mjestu Vrbanj, kod mjesta pogibije mještanina koji je pokušao spasiti svoju imovinu i bager, predsjednik Zoran Milanović se susreo s vatrogasnim zapovjednicima i vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju velikog požara.

“Pozivam sve ljude kad se nađu u ovoj situaciji da misle na sebe, željezo je željezo”, rekao je uvodno Milanović, osvrnuvši se na smrt jedne osobe u požaru, koja je pokušavala spasiti svoj stroj. Istaknuo je kako bi bilo najbolje da je barešm šest kanadera spremno za sezonu, ali “eto, to su Vlada i ministar napravili. Nije mi jasno zašto ih nije bar pet. Zanima me samo zašto posao nije završen.”, donosi dnevnik.hr

Osvrnuo se i na dolazak predsjednika Boruta Pahora u Sinj. “On je u Splitu, sutra ide u Tursku. Bilo mu je jako drago kad sam ga pozvao. Dočekan je kao najbolji prijatelj.”

“Vlada treba poraditi prije svega na korupciji. Svakome se može dogoditi da ima kukolja, ali baš toliko… Koliko puta ljudi govore da ih to ubija u pojam i da zato odlaze van. Ovo s energentima, uvijek se može više. To treba pratiti, isto kao kad vatrogasci vise nad šumama.”

Komentirao je i zapadne sankcije uvedene Rusiji. “Sankcije neće naškoditi Rusiji, naškodilo je nama. Žao mi je što sam bio u pravu.” Vezano uz izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je kazao da mu nije jasno zašto neki Srbi dolaze ljetovati u Dalmaciju, Milanović je istaknuo: “Dolaze na more i meni je to drago, dobro došli. Vučić bar ne priča o srpskom moru, za sada. Dok sam dolazio ovamo vidio sam barem pet, šest automobila s beogradskim oznakama”.

Nakon 18 sati borbe s vatrom, u ponedjeljak ujutro, oko 7 sati, lokaliziran je požar na Hvaru , doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića.

Kako je jutros rekao Hini, s područja Imotskog i Omiša jutros je na Hvar poslano 18 vatrogasaca koji će zamijenit umorne hvarske gasitelje  i to sve dok to požarište ne bude proglašeno ugašenim.