Božinović: Policija će istražiti okolnosti smrti Vladimira Matijanića…

Božinović: Policija će istražiti okolnosti smrti Vladimira Matijanića…

DAVOR BOŽINOVIĆ, ministar unutarnjih poslova, potvrdio je za Index kako će i policija istraživati okolnosti smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića.

“Policija se uključila u događaj temeljem saznanja iz pisma koje je objavljeno o okolnostima smrti Matijanića. Sada predstoje konzultacije s Državnim odvjetništvom da se procijeni ima li elemenata kaznenog djela”, rekao je ministar Božinović za Index.

Ministar je dodao kako će policija svakako uzeti u obzir i nalaz inspekcije koja je već najavljena iz Ministarstva zdravstva. Ministar Božinović naglašava kako će Ministarstvo zdravstva zapravo odraditi stručni dio istrage.

Beroš: Pokrenuta istraga

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je za Index kako je pokrenuta istraga vezana za smrt novinara Vladimira Matijanića. Andrea Topić, novinarka Indexa i životna partnerica našeg preminulog novinara Vladimira Matijanića, objavila je kronologiju događanja u kojoj je otkrila niz propusta kako hitne medicinske pomoći tako i osoblja KBC-a Split.

Dva sata prije smrti ekipa hitne medicinske pomoći objašnjavala je kako je riječ o normalnim simptomima covida te ga nije htjela hospitalizirati. Dva dana ranije, Matijanić nije bio primljen u KBC Split, a rečeno mu je kako je u Hrvatskoj nestašica lijeka za sprječavanje težih posljedica covida koji daju pacijentima kao što je on.