STRAVA U HERCEGOVINI Na zabavi kalašnjikovom ubijeno dvoje ljudi, još dvoje je ranjeno; među ubijenima i poznati poduzetnik…

STRAVA U HERCEGOVINI Na zabavi kalašnjikovom ubijeno dvoje ljudi, još dvoje je ranjeno; među ubijenima i poznati poduzetnik…

U četvrtak oko 2.20 iza ponoći u Gorici u općini Grude, BiH, dva muškarca su smrtno stradala, dok su jedan teže i jedan lakše ranjeni u pucnjavi. 

U strašnom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB-u Mostar, doznaje Hercegovina.info.

Nemile scene u kasnim satima dogodile su se na tradicionalnoj proslavi koja se održavala u povodu proslave sv. Stjepana u župi Gorici-Sovići.

Sve je navodno nastalo zbog svađe unutar kafića Zmaj, a počinitelj je nakon toga otišao po automatsku pušku ‘kalašnjikov’ te pucao po više osoba, od čega je dvoje odmah preminulo, a dvoje ozlijeđeno.

“Dana 4. kolovoza 2022. godine oko dva sata u mjestu Gorica, Stubli, općina Grude, prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, a dvije su ranjene, o kojem događaju je obaviještena policija, koja je izašla na mjesto događaja, gdje su zajedno s dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja.

Naložit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih i poduzet će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih djela ubojstvo i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”, potvrdila je za hercegovina.info Petrunjela Matijević, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.