Cijela Hrvatska i kolege se opraštaju od Gorana: Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio…

Cijela Hrvatska i kolege se opraštaju od Gorana: Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio…

Pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac Goran Komlenac smrtno je stradao 31. srpnja 2022. godine prilikom gašenja požara otvorenog prostora na području Orašca-Gromače kod Zatona Dubrovačkog. Požar je izbio u popodnevnim satima i gasilo ga je više od 80 vatrogasaca s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut povodom ovog tragičnog događaja: “U ovim teškim trenucima za hrvatsko vatrogastvo u ime Hrvatske vatrogasne zajednice i svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i kolegama prerano preminulog vatrogasaca. Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio”.

Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku te će po završetku očevida informacije biti poznate javnosti.

Vatrogasne postrojbe iz cijele Hrvatske pozdravljaju se s stradalim kolegom i prijateljem. 

“Goran Komlenac nam je bio i više od kolege, on je bio prijatelj koji je rado dolazio u Veliku Goricu na Firecombat natjecanje u organizaciji naše postrojbe. U svakom je dolasku u Veliku Goricu ostavio trag, produbio prijateljstvo i svojom vedrinom širio smijeh i pozitivno ozračje”, napisali su iz javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. 

Zagrebački kolege podijelile su članak s portala o stradanju te izrazili sućut. 

“Kolegama iz JVP Dubrovački vatrogasci iskrena sućut. ‘Navik on živi ki zgine pošteno’, a nema ‘poštenijeg’ od branjenja svoje zemlje. Gorane odmori se, mi nastavljamo dalje”, poručili su. 

Vatrogasne postrojbe Metković i Šibenik promijenili su svoje fotografije na društvenim mrežama i stavili samo crnu boju kao simbol gubitka kolege. 

To su samo neke od reakcija. , prenosi direktno.hr