Suvlasnik agencije s Matejuške: ‘Ivošević je nastupio kaubojski, komunalni redari izdali su nam 10 kazni od po 500 kuna’

Suvlasnik agencije s Matejuške: ‘Ivošević je nastupio kaubojski, komunalni redari izdali su nam 10 kazni od po 500 kuna’

Redakciji Dalmatinskog portala javio se Zoran Talijan, suvlasnik turističke agencije s Matejuške. Tvrdi da njegov poslovni partner nije prijetio dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću

‘Rekao je da će doći odmah riješiti problem, a ne da će ga tući. Nije mu prijetio. Tako mi je rečeno, a tako će posvjedočiti djevojka mog partnera koja je bila s njim u stanu kada je razgovarao s Ivoševićem’, kaže Talijan. 

Tvrdi nam da se njegov partner i Ivošević sinoć nisu vidjeli jer je ovaj došao iz svog stana pet minuta nakon dolaska policije pred agenciju na Matejuški. Pozvao ih je Ivošević tvrdeći da mu je suvlasnik agencije zaprijetio triskanjem.

Cijeli problem je ispao oko sendvič reklame u parku koja i dalje stoji unatoč svakodnevnim kaznama komunalnih redara. Ivošević se sinoć pojavio u agenciji kako bi osobno pokušao riješiti tu situaciju. Evo što kaže druga strana. 

‘U deset dana dobili smo deset kazni od po 500 kuna. Mi smo još u travnju zatražili dozvolu od Grada Splita da postavimo tu reklamu, jer nitko ne vidi da je naša agencija turistička bez nje. Do danas nam nije odgovoreno, ali mi nemamo izbora. Dovedeni smo u problem zbog neažurnosti i nemara Grada Splita’, tvrdi Talijan. 

Kaže da mu nije jasno zašto se Ivošević tako ponaša. 

‘Nahuškao je redare na našu reklamu da nas svakodnevno kažnjavaju, a sinoć je u agenciju ušao kaubojski i kazao voditeljici: ‘Što se ti praviš glupa? Kakve su to vanjske reklame? Nemoj da ti završe na pola Bračkog kanala’, tvrdi Talijan.

Čuli smo se i s voditeljicom agencije. Kaže da je danas išla u policijsku postaju prijaviti Ivoševića za psihičko zlostavljanje, ali da nije došla na red, no da svakako to namjerava učiniti.

‘Ne pratim vijesti, to me ne zanima, nisam uopće znala tko je čovjek koji je došao na vrata agencije i počeo se derati da će pobacati reklame na pola Bračkog kanala. Bila sam na mobitelu u razgovoru s direktorom, pitao me je tko se to dere i ja sam mu dala mobitel koji je poslije razgovora ta osoba bacila na bankomat koji imamo u agenciji. Kazao je da je on zamjenik gradonačelnika i da mi ilegalno postavljamo reklame. Meni je govorio da se ne pravim glupa. Bila sam u šoku od ovakvog nastupa. Nastavila sam s čišćenjem agencije, a onda je došla policija. Svi su otišli u postaju osim mene, a ja sam danas odlučila prijaviti zamjenika Ivoševića. Nisam stigla ranije otići u postaju jer je direktor završio u pritvoru, a netko je trebao odraditi posao’, kazala nam je voditeljica agencije.