Vulin odgovorio Milanoviću: ‘Ustaša u Hrvatskoj ima više nego dovoljno, pa i na mjestima gdje se donose odluke’

Vulin odgovorio Milanoviću: ‘Ustaša u Hrvatskoj ima više nego dovoljno, pa i na mjestima gdje se donose odluke’

Čini se da je prozvao Milanovića

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagirao je na današnju izjavu predsjednika Zorana Milanovića o Jasenovcu. On je, naime, ranije danas komentirao Vučićevu poruku da neće odustati od posjeta Jasenovcu.

Milanović je na to kazao kako će ga, ako neće ići drugačije, on odvesti u Jasenovac za ruku. Vulin je na to odgovorio kako tako nešto Vučiću ne treba.

“Nitko ne treba Aleksandra Vučića voditi za ruku u Jasenovac, dovoljno bi bilo da se unuku jasenovačke žrtve dopusti da ode sam, bez pratnje i pompe”, počeo je.

Prozvao Milanovića ustašom?

“A ustaša u Hrvatskoj ima više nego dovoljno da se ulice Mile Budaka ne ukidaju, da se kosti ubijene srpske djece na Petrovoj gori preoravaju i da se objavljuju knjige koje tvrde da su Srbi počinili genocid nad Hrvatima u Drugom svjetskom ratu”, rekao je Vulin, prenose Novosti.rs.

“I ne samo što ustaša u Hrvatskoj ima, već ih ima i više nego dovoljno na mjestima gdje se donose odluke, pa se tako odluči da se dokazanom, presuđenom ratnom zločincu Glavašu vrate činovi i odlikovanja, da je Oluja i protjerivanje i ubijanje Srba legitimna akcija i da se ubojicama srpske djece na Petrovačkoj cesti ne sudi”, rekao je Vulin.

Čini se da je ovom izjavom Vulin prozvao Milanovića ustašom budući da je on odlučio poništiti odluke o oduzimanju odlikovanja i čina Branimiru Glavašu, koje mu je 2010. godine oduzeo tadašnji predsjednik Ivo Josipović., prenosi TELEGRAM