Cijene goriva od ponoći bi trebale znatno pasti…

Cijene goriva od ponoći bi trebale znatno pasti…

Zbog prošlotjednog pada cijena nafte i vrijednosti dolara, cijene goriva od ponoći bi trebale znatno pasti. To bi trebalo biti odlučeno na telefonskoj sjednici Vlade. Nakon telefonske sjednice o cijenama goriva, izjavu bi trebao dati ministar gospodarstva Davor Filipović. Prema neslužbenim informacijama, benzin bi trebao pojeftiniti za kunu, dizel za 50 lipa. 

Podsjetimo, Vlada je prije dva tjedna zamrznula cijene naftnih prerađevina. Litra Eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama prodaje se po 13 kuna i 43 lipa, a Eurosupera po 13 kuna i dvije lipe. Plavi dizel stoji 9 kuna i 45 lipa po litri.

Cijena sirove nafte jutros je dodatno pala. Na londonskom tržištu barel stoji oko 102 dolara, a na američkom 94. I vrijednost dionica na azijskim burzama jutros je pala jer su ulagači oprezni uoči sjednice američke središnje banke i izvješća o BDP-u.

Naime, ponovno se očekuje odluka o daljnjem, znatnom povećanju kamatnih stopa u SAD-u i podaci o mogućem padu BDP-a najvećeg svjetskog gospodarstva, što bi značilo i njegov ulazak u recesiju. Ulagači se boje da bi energetska kriza i rast kamatnih stopa u Europskoj uniji mogli gurnuti i europska gospodarstva u recesiju., javlja HRT