Nisu dolazili u sabornicu: Devet zastupnika novčano kažnjeno, kazna i do 1500 kuna

Nisu dolazili u sabornicu: Devet zastupnika novčano kažnjeno, kazna i do 1500 kuna

Rekorder po kazni Milan Vrkljan nije bio ni na jednom od ukupno deset zasjedanja Sabora

Zato što tijekom srpnja iz neopravdanih razloga nisu bili na plenarnoj saborskoj sjednici, novčana je kazna snašla pet saborskih zastupnika i četiri zastupnice. Od zastupnika to su Nikola Grmoja (Most), Željko Lenart (HSS), Marijan Pavliček (HS) te nezavisni Miroslav Škoro i Milan Vrkljan, dok su kažnjene zastupnice Marina Opačak Bilić (SD), Marijana Puljak (Centar), Vesna Vučemilović (HS) i nezavisna Ružica Vukovac.

Rekorder po “težini” kazne je Vrkljan, u srpnju nijedan dan nije bio na sjednici, a Sabor je ovog mjeseca zasjedao deset dana, zbog čega će mu biti oduzeto 1500 kuna. Za svaki se neopravdani dan izostanka zastupnicima oduzima 150 kuna od 1500 kuna mjesečnog paušala, što znači da Vrkljan za srpanj ostaje bez čitavog paušala.

Kako je pak Grmoja izostao sa sjednice dva dana, njemu će se od paušala oduzeti 300 kuna. Ostali će ostati bez 150 kuna jer se na poslu u sabornici nisu pojavili jedan dan.

Zanimljivo, ova je kazna obuhvatila čitav jedan zastupnički klub, i to onaj Za pravednu Hrvatsku koji čini sada nezavisni trojac – Vukovac, Škoro i Vrkljan. A svi su oni prije bili i u Domovinskom pokretu.

Vrkljan, koji istodobno radi i kao liječnik u bolnici, svoj je izostanak iz Sabora, kako je rekla za Hinu, opravdao time što u Saboru volontira, a u bolnici je ostao u radnom odnosu pa ga je prema dogovoru s ostalim kolegama liječnicima dopalo da u srpnju ide na godišnji odmor. , piše večernji list