Veliki obrat: Upravo je otkazan štrajk kontrolora leta koji je najavljen za četvrtak

Veliki obrat: Upravo je otkazan štrajk kontrolora leta koji je najavljen za četvrtak

Donesena je odluka kojom se otkazuje štrajk najavljen za dan 21. srpnja koji je trebao početi u 7 sati.

Otkazan je štrajk kontrolora leta. Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja poslali su kratku obavijest o otkazivanju štrajka.

– Obavještavamo vas da je Izvršni odbor Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja (HSSKL) donio odluku kojom se otkazuje štrajk najavljen za dan 21. srpnja koji je trebao početi u 7 sati. Sukladno navedenom, molimo vas da o ovakvoj odluci obavijestite Eurocontrol, odnosno da poduzmete potrebne korake kako bi se uklonio notam, poručuju iz Sindikata.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe tražila je sudsku zabranu štrajka kontrolora leta, a odluku je danas trebao donijeti Građanski odjel zagrebačkog Županijskog suda.

No štrajk je otkazan, a iz Sindikata su poručili da će dati šansu novim razgovorima s Upravom.

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) najavio je ranije da će njihovi članovi početi štrajk u četvrtak, kao glavni razlog štrajka naveli su preoptrećenost kontrolora letenja i manjak stručnog kadra.

– Smanjenje učinkovitosti i potencijalno ugrožavanje sigurnosti zračnog prometa neminovna je posljedica preopterećenosti kontrolora letenja i manjka stručnog kadra, što je ključni razlog štrajka članova Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja, najavljivali su ranije iz sindikata i dodali kako je to rezultat višemjesečnih pregovora koji su počeli još 24. ožujka i niza neuspješnih pokušaja postizanja dogovora s Upravom Hrvatske kontrole zračne plovidbe., doznaje jutarnji list