Stolcem snažno udario oca jer mu nije dao novac za cigarete…

Stolcem snažno udario oca jer mu nije dao novac za cigarete…

Dominik (28) optužen je da je teško ozlijedio oca (55) jer mu nije dao novac za cigarete.

Prema optužnici koju su protiv njega ovih dana podigli tužitelji, Dominik je u listopadu lani u obiteljskom stanu u Zagrebu, nakon što mu otac nije dao novac za cigarete, “uzeo drvenu stolicu kojom ga je udario u leđa”.

“Uslijed udarca otac je zadobio tjelesne povrede u vidu prijeloma stražnjeg okrajka VIII. desnog rebra s pomakom, prijelom stražnjeg okrajka IX. desnog rebra bez pomaka i nakupljanje zraka u desnom prsištu, koje u ukupnosti čine tešku tjelesnu povredu”, piše u optužnici.

Dominik se tijekon istrage branio šutnjom te je odbio odgovarati na pitanja tužitelja. Otac je pak ispričao kako je nakon zajedničkog ručka sin zatražio da mu da novac za cigarete, što je on odbio.

“Nakon toga, Dominik je u bijesu podigao kuhinjsku stolicu i udario me po leđima. Osjetio sam jaku bol, ali uspio sam izaći iz kuće i automobilom se odvesti na hitni prijem na KBC Rebro.

Tamo su mi utvrdili da su mi slomljena dva rebra na desnoj strani te da mi se razvio pneumotoraks desno. Nakon tog događaja promijenio sam brave na stanu tako da sin ne može ulaziti, a sinu sam osigurao malu garsonijeru u suterenu”, rekao je otac.

Optužnica je nepravomoćna i na nju se Dominik može žaliti u zakonskom roku., javlja danica.hr