Nema više HNL golova na mrežama, klubovi tražili – cijena 108 tisuća kuna, ali samo za interne potrebe…

Nema više HNL golova na mrežama, klubovi tražili – cijena 108 tisuća kuna, ali samo za interne potrebe…

HNL klubovi pod pritiskom su nezadovoljnih navijača, posebice neki. Otkako je HT platio 44 milijuna eura za četiri sezone televizijskih prava nema više izvještaja na klupskim YouTube kanalima, Facebooku niti isječaka na web stranicama. Nigdje ništa, niti sekunde slike s prvog kola SuperSport HNL-a.

Klupske PR službe su u nevolji. Izravno ili po društvenim mrežama klupske pristalice iz cijelog svijeta prosvjeduju jer mnnogi su navikli pratiti svoj klub preko njegovih platformi i sad su u drami. Međutim, HT po novom isključivo emitira prijenose na MaxSport programu te izvještaje na T-portalu i službenom youtube kanalu Supersport HNL, a dakako ima ih i HTV, koji je to platio.

Klubovi su ranije imali snimku cijelog susreta i izvještaj s HNTV-a. Koristili bi ih prvenstveno za objave isječaka na webu te emitirali izvještaje na YouTubeu i Facebooku. Hajduk ima svoj Hajduk Digital TV i radio je po tom pitanju najveći posao, iako nije davao snimke cijelih susreta.

Čuli smo da su sada neki zatražili snimke od HT-a koji im je odgovorio kako ih mogu dobivati nakon svake utakmica za cijenu od 108 tisuća kuna, ali samo za interne potrebe, za analize u klubu, bez prava objave bilo gdje.

HT je odlučio, kad je već platio TV prava skuplje nego ikad, kako neće dopustiti klubovima koji su dobili novac da još imaju i snimke i emitiraju izvještaje besplatno. Očito u ugovoru nema stavke po kojoj bi klubovima morali izaći ususret.

Ne dođe li do preokreta, a vjerojatno će klubovi raditi pritisak na HNS da pokuša štogod promijeniti, navijači naših prvoligaša morat će se naviknuti da izvještaje s utakmica gledaju kod onih koji su platili kako bi ih imali mogućnost emitirati. Iako bi klubovi, ako ne može drugačije, bili zadovoljni i da im se dostavi snimka 24 ili 48 sati nakon utakmice…, pišu Sportske novosti.