Silovao djevojku u vikendici: 20 mjeseci zatvora i 200.000 kuna odštete

Silovao djevojku u vikendici: 20 mjeseci zatvora i 200.000 kuna odštete

Mučni pravosudni postupak za silovanje okončan je pravomoćnom sudskom presudom kojom je silovatelj (23) osuđen na 20 mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Prema pravomoćnoj presudi, on je 21-godišnju djevojku sa sjevera Hrvatske silovao prije više godina u srpnju oko 5 sati ujutro u roditeljskoj vikendici u Rovinju blizu Valalte.

“Na terasi vikend kuće svojih roditelja, želeći protiv volje djevojke s njom spolno općiti, iako mu je ona izričito dala do znanja da s njim ne želi imali spolni odnos, dok je ona sjedila na stolici srušio je na pod te legao na nju, a ona je cijelo vrijeme zazivala u pomoć, molila ga da je pusti na miru., piše danica.hr

Otimala se, pokušavala ga odgurnuti od sebe, plakala je, no on joj je zato što je bio jači uspio skinuti gaće i hlače do ispod koljena, a kada mu je djevojka rekla da ima menstruaciju, iz njenog spolovila izvadio tampon i odbacio ga, gurao joj prste u spolovilo.

Nije joj htjela pomoći

Potom je spolovilom prodro u njeno spolovilo, nakon čega ju je uhvatio za glavu tražeći da spolni organ stavi u usta, no kako se ona izmicala u tome nije uspio već je ejakulirao po njenoj lijevoj strani lica, uhu i kosi, čime je počinio kazneno djelo protiv spolne slobode silovanjem“, navodi se u presudi.

Mladić ju je potom rano ujutro ostavio na rivi, a silovana i traumatizirana djevojka odmah je potražila pomoć neke žene koju je srela, ali ona joj nije htjela pomoći. Na koncu je nazvala policiju, a silovatelj, koji je inače iz Slovenije, istog je jutra bio uhićen.

U parničnom postupku za naknadu štete sutkinja je ovih dana donijela nepravomoćnu presudu kojom je slovenskom mladiću naložila da djevojci plati 146.000 kuna odštete s kamatama te podmiri 19.000 kuna odvjetničkih troškova.

Postane li i ta presuda pravomoćna – a to je vrlo izgledno jer je već pravomoćno osuđen u kaznenom postupku – silovatelj će djevojci s kamatama i svim troškovima morati platiti više od 200.000 kuna.