Policija upala i u moćni državni Fond za zaštitu okoliša koji na godinu upravlja s 2 milijarde kn…

Policija upala i u moćni državni Fond za zaštitu okoliša koji na godinu upravlja s 2 milijarde kn…

Policijski istražitelji su danas došli u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ured ravnatelja, obavili pretres i uzeli određene dokumente i opremu. Pretres je, izgleda, povezan s uhićenjima u Varaždinu…

– Nismo u mogućnosti trenutačno davati nikakve informacije – odgovorili su nam iz odnosa s javnošću Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na pitanje jesu li policijski istražitelji došli kod njih i radi kojeg razloga.

24sata su uspjela potvrditi informaciju iz tri nezavisna izvora da su istražitelji bili i u sjedištu Fonda koji se nalazi u Zagreb Toweru na Radničkoj cesti. Također doznajemo da su uzeli dokumente i određenu opremu poput laptopa iz ureda ravnatelja. Državni fond godišnje upravlja s oko dvije milijarde kuna. Neslužbeno smo saznalii da je pretres i izuzimanje dokumenata iz Fonda u sklopu akcije Europskih javnih tužitelja koji su jutros naložili uhićenja tri osobe vezano za izgradnju varaždinskog pročistača otpadnih voda. Projekt je težak 30 milijuna eura, a sufinanciran je europskim novcem u iznosu 23,7 milijuna eura. 

Fond je do svibnja vodio Siniša Kukić koji je slovio kao čovjek pokojnog Milana Bandića. Od svibnja je vršiteljica dužnosti ravnatelja Alenka Košiša Čičin Šajn iz Reformista, a ona nam se nije javljala za komentar. Navodno je na godišnjem odmoru.

Zasad nisu poznati nikakvi detalji povezanosti Fonda sa spornim pročistačem i nabavom. Inače, zasad je uhićen bivši direktor Varkoma Željko Bunić i direktor GK Grupe Robert Gotić koji je i u HDZ-u. Treći uhićeni je, prema pisanju Varaždinskih vijesti, projektant Stjepan Ptiček, bivši direktor Coninga.

Policija je inače objavila da obavlja pretrese i na području zagrebačke, varaždinske, istarske i vukovarsko-srijemske policijske uprave. Bivši šef Fonda Kukić je bio prijavljen u Vukovaru, a zatim u Istri. Pokušali smo dobiti i njega, ali službeni broj mobitela koji je imao se više ne koristi. , doznaju 24sata