Europski istražitelji u Varaždinu: pokucali na vrata istaknutog hadezeovca i bivšem direktoru Varkoma …

Europski istražitelji u Varaždinu: pokucali na vrata istaknutog hadezeovca i bivšem direktoru Varkoma …

Na području Varaždina u tijeku je, kako se neslužbeno doznaje, nova akcija Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO)  i policije.

Ovaj put istražuju se zloporabe na štetu EU povezane s namještanjem natječaja oko pročistača. Na meti istražitelja su tri osobe iz Varaždina kojima je policija pokucala na vrata s nalozima za pretragu. , javlja regionalni tjednik

Vrijednost spomenutog projekta je, kako neslužbeno doznajemo, oko 30 milijuna eura. 

Kako doznajemo riječ je o predsjedniku uprave GK Grupe, Robertu Gotiću, istaknutom članu HDZ-a i bivšem direktoru Varkoma Željku Buniću.

Policijsko vozilo od ranih jutarnjih sati parkirano je ispred upravne zgrade GK Grupe.

Inače, Ravnateljstvo policije priopćilo je da policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Zagreb po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su tri osobe s područja Policijske uprave varaždinske. U tijeku je provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava (zagrebačke, varaždinske, vukovarsko-srijemske i istarske).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja.