VIDEO Apokaliptične scene sa Šibenskog mosta: Zaton i Raslina odsječeni…

VIDEO Apokaliptične scene sa Šibenskog mosta: Zaton i Raslina odsječeni…

Vatrogasci su u srijedu oko podne dobili dojavu o požarima na tri područja, jednom u Zadarskoj i dva u Šibensko-kninskoj županiji. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika i vjetra požar se proširio na nekolicinu mjesta u šibenskom zaleđu, a najgore je u Zatonu i Raslini gdje je vatra uništila dvadesetak kuća. Brojni su mještani pobjegli brodovima. Požar gasi 150 vatrogasaca, na požarište su poslani vojnici, a potporu iz zraka pružaju tri kanadera.

Na gašenju požara u Zatonu angažiran je vod Protupožarnih namjenski organiziranih snaga (PP NOS-a) iz sastava Hrvatske kopnene vojske (HKoV) iz Divulja od 26 pripadnika, a uskoro se očekuje i slanje drugoga protupožarnog voda HKoV-a iz Knina od 26 pripadnika, javio je MORH.

Reporterka N1 Vesela Šegvić snimila je Šibenski most na kojem se skupilo puno ljudi. Prizori dima i vatre u daljini doista su nevjerojatni.

Policija ne dozvoljava prolaz prema Zatonu i Raslinama, javlja naša reporterka. Snažan vjetar otežava im gašenje. U pripravnosti je hitna pomoć, a u Zaton je stigao i premijer s ministrima.

Nitko nije ozlijeđen ni životno ugrožen, doznali smo od vatrogasnog zapovjednika Miloševića.

Požar na Boraji kod Šibenika je pod kontrolom, no onaj kod Zadra se još gasi., javljq N1