Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem: “Ostvarili smo značajan napredak”

Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem: “Ostvarili smo značajan napredak”

13. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem počela je danas u Okučanima pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru “Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

Plenković je na današnjoj sjednici rekao da se nalazimo u velikom kriznom trenutku s brutalnom ruskom agresijom na Ukrajinu koja ima izravne posljedice na Europu i živote svakoga od nas.

– Naše rasprave u okviru Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem trebamo staviti i u vezu s visokim stupnjem solidarnosti koji je Hrvatska i brojne slavonske županije, gradovi i općine, mnogi i od vas, koji ste pokazali prigodom prihvata izbjeglica iz Ukrajine, na čemu vam zahvaljujem, rekao je Plenković.

Dodao je da projekt Slavonija, Baranja i Srijem treba staviti i u kontekst aktualnog europskog trenutka Hrvatske, pri čemu je istaknuo ulazak u eurozonu 1. siječnja 2023. te ulazak u Schengen.

Poručio je da je u ovako velikim krizama korisno biti među onima koji su najjači i najsigurniji., javlja HRT