SDP neće u koaliciju s Centrom! Vrh stranke sinoć održao sastanak s Gradskim odborom, odlučili su da je bolje ne vezati se čvrsto uz Puljka, evo što kaže Matijević

SDP neće u koaliciju s Centrom! Vrh stranke sinoć održao sastanak s Gradskim odborom, odlučili su da je bolje ne vezati se čvrsto uz Puljka, evo što kaže Matijević

Splitski SDP neće ulaziti u koaliciju sa strankom Centar Ivice Puljka, ali je spreman za dogovor o projektnoj suradnji. To je zaključak sastanka predsjednika SDP-a Peđe Grbina i članova Predsjedništva SDP-a sa splitskim SDP-ovcima održanog u nedjelju., javlja slobodna dalmacija

Iako je dio članova vrha SDP-a najavljivao da će inzistirati da SDP u Splitu uđe u čvrstu koaliciju s Puljkom po uzoru na savez kojega a stranka u Zagrebu ima s platformom Možemo – čak i da zatraže mjesto predsjednika Gradskog vijeća – nedjeljni sastanak je, kako neslužbeno doznajemo, prošao u pomirljivom i konstruktivnom tonu.

Vodstvo SDP-a prihvatilo je argumente splitskih SDP-ovaca koji procjenjuju da je dugoročno bolje ne vezati se čvrsto uz Puljka, nego podržavati dobre inicijative koje budu dolazile od njegove vlasti. Da SDP neće tražiti funkcije na kraju je usvojeno i kao službeni zaključak sastanka.

Na takvom rješenju inzistirao je tajnik splitskog SDP-a i kandidat za gradonačelnika Davor Matijević.

– Na sinoćnoj sjednici Gradskog odbora jednoglasno je prihvaćen moj prijedlog da idemo u pregovore sa Centrom na javan i maksimalno transparentan način. SDP odbija mogućnost ikakvih funkcija te ćemo bezuvjetno podržati konstituiranje Gradskog vijeća. Rezultat od 15 vijećnika Centra u Gradskom vijeću treba respektirat te će gradonačelnik sam odabrati svog predsjednika i zamjenike predsjednika – ističe Matijević, koji je u svoje i u ime SDP-a Puljku čestitao na pobjedi.

SDP ne želi niti jednu funkciju niti dužnosti u naredne tri godine, ali želimo biti podrška u svemu što je dobro i od interesa našeg grada, poručuje Matijević, najavivši da će s gradonačelnikom razgovarati o suradnji na razini programa.

– Split mora biti grad u kojem će svi biti jednako bitni neovisno jeste li umirovljenik, osoba sa invaliditetom, pripadnik nacionalne manjine, mladi par koji se ne može ostvariti kao roditelj prirodnim putem, škverski radnik, nezaposleni, mlada obitelj bez riješenog stambenog pitanja… Od brige za naše sugrađanke i sugrađane nećemo nikad odustati i u tome ćemo biti beskompromisni – zaključio je Matijević, poručivši da će SDP o tijeku pregovora sa Centrom maksimalno transparentno obavještavati javnost.

– Ako tim ne bude imao problema gradonačelnik, sastanci mogu biti vođeni i ispred predstavnika medija – ističe Matijević.

Velik je posao pred nama, Splitu želimo period stabilnosti i prosperiteta, a gradonačelniku iskreno želimo svu sreću i uspješan rad.