FOTO/Severina, Lidija, Žanamari… Otkrivamo što najzgodnije Hrvatice jedu da bi bile u top formi!

FOTO/Severina, Lidija, Žanamari… Otkrivamo što najzgodnije Hrvatice jedu da bi bile u top formi!

Stiglo je ljeto, a društvene mreže pune su fotografija u kupaćim kostimima! Poznate dame jedva su dočekale pokazati rezultate napornih vježbanja. I ne samo toga. Je li moguće biti utegnut, a ne vježbati? Tko je samo na voću i smoothijima?

Visoke temperature ispraznile su metropolu, a naše dame pohrlile su na plažu, te nas na društvenim mrežama časte fotografijama u oskudnim bikinijima. Evo kako biti raketa do ljeta!

“Svaki moj obrok može stati u šačicu i jedem jedanput do dva puta dnevno, jednostavno nemam apetita, zaista jedem samo kad sam gladna, tako da se nekako držim proteina tu i tamo ugljići, kad recimo želim smršaviti smanjim ugljiće”, priča Žanamari Perčić., PIŠE RTL

FOTO: ŽANAMARI PERČIĆ/INSTAGRAM

Premalo ili ne, ali ovako izgleda jelovnik 40-godišnje Žanamari Perčić koja je godinu provela u teretani klesajući tijelo do savršenstva. Što se ne može reći za 36-godišnju Lidiju Bačić koja mišićavo i utegnuto tijelo, kaže, duguje genima. No mi smo se uvjerili kako Lille voli zaviriti i u teretanu.

“Jedem sve, od zdrave hrane do nezdrave do slatkiša, kolače sve. Ima par slastičarni u Zagrebu, evo svi me poznaju! Volim kuhati. U mojoj kuhinji nema previše začina, sve se radi na maslinovom ulju, a šta najviše volim spremati, rižota, rižot od sipe obožavam, razne načine piletine”.

I dok se Lile i dalje drži priče kako jede sve što želi i uopće ne vježba, pitali smo profesionalku je li to moguće? Ona smatra da nije.

FOTO: LIDIJA BAČIĆ INSTAGRAM

“70 posto je prehrana. Znači ako stvarno želite doći do jako dobrih rezultata morate staviti fokus na hranu. Ja sam uvijek za neki kardio i za kratke intezivne treninge, čučanj, iskorak visoki skip 10 minuta svaki dan ujutro nakon buđenja i sigurno će dan provesti ljepše i produktivnije”, priča Suzana Štimac.

Za treninge najtraženije zagrebačke fitness trenerice Suzane Štimac uvijek se traži mjesto više, no na čemu žene najviše rade?

“Ženska strana je uvijek stražnjica, trbuh i onda naglasak na tom dijelu tijela! Na svom Instagram profilu promoviram zdravo treniranje, nema retuširanih fotografija, videa, to su žene koje rade, studiraju, treniraju i tako izgledaju, ljudi koji se bave sa sobom cijelu godinu, koji zdravo jedu, priušte si izlaske i tu i tamo neki fast food, ali su našli neku ravnotežu u životu”, jasna je Štimac.

A onaj tko je definitivno pronašao ravnotežu je 39-godišnja Ana Gruica koja izgleda sve bolje! Iako splitska glumica priznaje da voli svašta pojesti, kalorije potroši vježbajući u teretani ili trčeći Marjanom. A nije joj strana ni joga.

FOTO: ANA GRUICA/INSTAGRAM

“Od 2005. sam stalna posjetiteljica teretana, Marjana, koječega i evo Bogu hvala da mi netko tako lijepo vraća. U izolaciji nisam ništa trenirala, dobro pazila sam šta jedem, nisam se prejedala bog zna kako”, priča Gruica.

A ona koja pazi baš na sve je 50-godišnja kraljica estrade! Severina nam je jednom otkrila kako joj je najdraža tjelovježba ples, a jelovnik, vjerovali ili ne, prilično jednostavan.

FOTO: SEVERINA/INSTAGRAM

“Ja jako volim jesti puno voća, ali i povrća, jedem ustvari sve, ali nekako baš u posljednje vrijeme jako puno voća”. Tako Severina svako jutro započinje smoothijem.

“Mrkva, cikla, maline, jagode, borovnice, kupine, pomiješano nekad s bademovim mlijekom i ponekad ubacim malo banane tek da mi daje neku kiselinu, ali zna biti dobro i bez toga”, ispričala je Seve.

Mix voća i povrća najbolji je obrok za početak dana. Jer godine nose svoje, no Severina je u toj borbi definitivno pobjednica. Kao i bivša manekenka Tatjana Dragović, koja smatra da su uravnotežena prehrana i unos vode važni ne samo za vitko tijelo već i blistavu kožu. 44-godišnja Tatjana oduvijek je bila na glasu kao žena koja drži do sebe, a ovako vretenasto tijelo zahvaljuje isključivo pilatesu. Što kažete, tko po vama nosi titulu najseksi Hrvatice ovog ljeta?