Oca i maloljetnog sina koji su nestali veslajući po buri u Velebitskom kanalu našli na otoku Krku

Oca i maloljetnog sina koji su nestali veslajući po buri u Velebitskom kanalu našli na otoku Krku

Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, s istočne obale otoka Krka

Iako se pomišljalo na najgore, potraga za dvojicom Nijemaca koji su jučer nestali na području akvatorija Krka – završila je sretno! Otac i maloljetni sin koji su se unatoč buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci – tzv. supu, pronađeni su na Krku, potvrdio je za HRT lučki kapetan Darko Glažar.

Od sinoć je trajala potraga na području krčkog akvatorija, na području od Klenovice prema otoku Krku, za ocem i njegovim devetogodišnjim sinom koji su sinoć oko 19 sati isplovili na SUP-u iako je puhala bura.

– Otišli su na more otac i sin, 90. i 2013. godište. Supruga je alarmirala iznajmljivača apartmana koji je zvao središnjicu, s njima je dvaput provjereno da ne bi bila deiznformacija, rekao je ranije tijekom dana Glažar. 

– Osim našega vozila ispostave Novi Vinodolski, tu je bila policija i jučer je također bio zrakoplov Obalne straže, a danas do kasno u noć, uz naše plovilo uključilo se i plovilo lučke kapetanije Senj, također policija, uključio se HGSS sa 17 ljudi i četiri vozila te helikopter naše vojske, dodao je.

Pronađena SUP daska

Sinoć u 20.40, službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvoje gostiju, državljani Republike Njemačke, nakon što su toga dana oko 17.00 isplovili na dasci za veslanje (SUP) u smjeru otoka Krka na kupanje. Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura.

Odmah nakon dojave obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesnoj nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.

Sinoć i noćas službenici LI Novi Vinodolski i PPAP Rijeka izvršili su površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke. Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko dva sata i nastavljeno je jutros, 10. srpnja od 5.00.

Jutros oko 10 sati je pronađena SUP daska s jednim veslom, sa istočne obale otoka Krka., javlja HRT