Đogaš o izlaznosti nakon zatvaranja birališta: ‘Kada 70- ak i više posto građana ne iziđe na birališta to puno govori o duhu grada‘. Izjasnio se i o svom daljnjem političkom angažmanu

Đogaš o izlaznosti nakon zatvaranja birališta: ‘Kada 70- ak i više posto građana ne iziđe na birališta to puno govori o duhu grada‘. Izjasnio se i o svom daljnjem političkom angažmanu

U očekivanju izbornih rezultata Zoran Đogaš, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita obratio se medijima u stožeru stranke, komentiravši prije svega slabu izlaznost birača, ali i moguće planove za budućnost, ma što ona uskoro donijela.

– Hvala svima koji su izašli, ali izlaznost je bila jako niska i to nam puno govori o duhu grada. Mi smo srcem i dušom ovo odradili do kraja i ja sam ponosan na odrađeno. No, ovi izbori su po svemu bili drugačiji, evo i Ultra je ovdje i to je sigurno doprinijelo izlaznosti, ali ako izađe troje, dvoje je većina i to treba poštovati.

Ne znam koliko je to moja odgovornost, kao novog lica koje je u ovoj priči tek tri mjeseca, ali je svakako odgovornost političara.

Kada 70- ak i više posto građana ne iziđe na birališta to je poruka koju moramo svi čuti i cijeniti – kazao je.

Na pitanje misli li da će moći sastaviti vladajuću većinu ako večeras osvoji povjerenje građana odgovara kako će isto biti teško, ali ne i nemoguće.

– Ne vidim gdje bi trebao biti problem ako se priča o rješenjima za grad Split, o vrtićima, školama, dvoranama, to nam je svima zajednički interes.

Kazao je i kako još nije donio odluku o tome hoće li ili ne nastaviti s političkim angažmanom u slučaju da se glasači danas odluče za njegovog protukandidata, ističući kako tu odluku mora “prespavati”.

– Moje je da radim na dobrobit grada Splita, tako je bilo do sada i tako namjeravam nastaviti, a gdje će me to odvesti vidjeti ćemo -zaključio je Đogaš.

RANIJE:

U stožeru HDZ-a u Sinjskoj ulici već su se iza 18.30 okupili novinari spremni da zabilježe prve dojmove drugog kruga izbora za splitskog gradonačelnika, gdje ih je dočekao kandidat ove stranke Zoran Đogaš.

Pozdravivši okupljene u dobrom raspoloženju povukao se u prostorije stranke rezervirane za članove, najavivši tek kako je prvo obraćanje javnosti predviđeno oko 20 sati.

Atmosfera u stožeru u ovim trenucima je tiha i opuštena, te, s obzirom na odvojenost članova stranke od medija, u prvom dojmu ovisi o isključivo o raspoloženju novinara., piše slobodna dalmacija