Premijer Andrej Plenković na Dubrovnik Forumu…

Premijer Andrej Plenković na Dubrovnik Forumu…

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u posjetu Dubrovniku ovaj vikend, gdje će sudjelovati na Dubrovnik Forumu 2022.

Na marginama Foruma predsjednik Vlade održao je niz bilateralnih sastanaka. Međuostalim, premijer Plenković se susreo s Miroslavom Lajčakom, posebnim predstavnikom EU-a za dijalog Beograda i Prištine; sa Sir Stuartom Peachom, posebnim izaslanikom predsjednika Vlade Ujedinjene Kraljevine za Zapadni Balkan; s Teresom Czerwinskom, potpredsjednicom Europske investicijske banke.

Forum će otvoriti premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković uvodnim govorima, nakon čega će uslijediti četiri panela – prvi o odnosu ponude i potražnje na svjetskom tržištu. Potom slijede dva paralelna panela, jedan se bavi utjecajem sirovina, a drugi govori o borbi protiv dezinformacija. Poslijepodnevni panel bavi se istočnim hrvatskim susjedstvom, zemljama koje su još uvijek na putu europskih i euroatlanstkih integracija.

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek., javlja HRT