Istražitelji u Tolušićevoj kući, oglasio se Ured europskog tužitelja: “Dvije osobe su uhićene”

Istražitelji u Tolušićevoj kući, oglasio se Ured europskog tužitelja: “Dvije osobe su uhićene”

Istražitelji su jutros upali u obiteljsku kuću Tomislava Tolušića, bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade. Oglasio se MUP, ali i Ured europskog tužitelja.

 Priopćenjem se oglasio i MUP.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Osijek po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta (subvencijska prijevara, zlouporaba položaja i poticanje na zlouporabu položaja).

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su dvije osobe s područja Policijske uprave virovitičko-podravske, jedan bivši državni dužnosnik i jedan zaposlenik tijela državne uprave.

U tijeku je provođenje više dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja”, naveli su.

9:21 O svemu se oglasio Ured europskog tužitelja. Kažu kako su u Hrvatskoj dvije osobe uhićene.

“Ured europskog tužitelja u suradnji s USKOK-om provodi hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja.

Dokazne radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje u subvencijsku prevaru i zlouporabu položaja i ovlasti u vezi s dvama natječajima u vinskom sektoru koje je provodila Agencija za plaćanje u poljoprivredi”, napisali su u priopćenju. Riječ je o europskom novcu.

“Nakon ispitivanja osumnjičenih EPPO će odlučiti o daljnjim akcijama u slučaju i komunicirati ih na vrijeme. Do tada neće objavljivati dodatne detalje”, završili su priopćenje.

USKOK se još nije oglasio., javlja dnevnik.hr