Hajduk se sa priprema iz Austrije vraća bez ijedne pobjede iz četiri utakmice…

Hajduk se sa priprema iz Austrije vraća bez ijedne pobjede iz četiri utakmice…

Hajduk je u zadnjoj utakmici na pripremama u Austriji odigrao 1:1 s mađarskim prvoligašem Kisvardom na terenu u Bad Blumauu. Mađari su bili bolji u prvih 45 minuta kada su poveli preko napadača iz BiH Jasmina Mešanovića, Bijeli su izjednačili početkom nastavka golom Alexandera Kačaniklića, a u završnici utakmice Grk Dimitrios Diamantakos nije iskoristio kazneni udarac kojeg je izborio mladi Letaj., piše dalmacija news

Igrači koji su počeli utakmicu s Gentom danas su odmarali, a od prve minute protiv Kisvarde krenuli su Dimitrov, Simić, Vuković, Biuk, i Mlakar koji su protiv Genta ušli s klupe. Susret na terenu u Bad Blumauu počeo je obostrano oprezno, Mađari su tek stigli na pripreme pa im je ovo bila prva utakmica u Austriji. Polovica prvog dijela protekla je bez prilika, a onda je Kisvarda preuzela konce igre. Poveli su Mađari u 29. minuti preko iskusnog Jasmina Mešanovića, imali su dosta prostora u napadu nakon što je na sredini terena loptu izgubio Dimitrov. Prvi pokušaj igrača Kisvarde blokirao je Simić, ali lopta je pala pred noge Mešanovića koji je lako svladao Subašića. Mogli su Mađari do poluvremena imati veću prednost, u tri je akcije bio Driton Camaj. U 34. minuti snažnim je udarcem zatresao gredu, potom je u 37. izašao sam na Subašića, ali Hajdukov veteran je dobro ušao u šut, a u 38. minuti novi udarac Camaja prošao je blizu vratnice.

Na poluvremenu je Valdas Dambrauskas napravio nekoliko promjena, ušli su među ostalima Diamantakos i Kačaniklić koji je uskoro izjednačio rezultat. S desne strane oštru je loptu na prvu vratnicu poslao Lovrencsics, Šveđanin je postavio nogu i pogodio bliži kut. Bili su hajdukovci malo aktivniji u tim trenucima, bolji nego u prvih 45 minuta, a do 62. minute na terenu su ušli svi igrači s klupe. Jedini koji je ostao na travnjaku cijelu utakmicu bio je Jani Atanasov. Mijenjali su i Mađari pa se ritam utakmice malo razbio, Hajduk je na terenu imao kombinaciju mladih juniora i iskusnih stranaca i svi su se trudili ostaviti dobar dojam. Imala je Kisvarda dvije dobre prilike u zadnjih 15 minuta, ali daleko najbolju imao je Hajduk. U 87. minuti je najprije Edouk uz malo sreće došao do lopte, ali vratar Mađara je ušao u udarac. Lopta se odbila na lijevu stranu pa je do nje došao Elvis Letaj, ušao u kazneni prostor gdje je srušen pa je sudac pokazao na bijelu točku. Loptu su pohitala uzeti četiri Hajdukova stranca, Diamantakos, Eduok, Kačaniklić i Atanasov, na kraju ju je uzeo grčki napadač. Možda bi bilo bolje da nije jer je uputio slab, ležeran udarac kojeg je vratar Odincov lako obranio pa Hajduk nije došao do pobjede na pripremama u Austriji. Danas se Bijeli vraćaju u Split, od ponedjeljka kreće „akcija Superkup“.

Bad Blumau,, prijateljska utakmica

Kisvarda – Hajduk   1:1   (Mešanović 29′; Kačaniklić 50′)

KISVÁRDA: Odincov – Peteleu, Kravcsenko, Varjanin, Leoni – Karabeljov, Melnik – Navrátil, Makowski, Camaj – Mesanovic

HAJDUK: Subašić – Lovrencsics, Simić, Dimitrov, Čolina – Atanasov, Vuković, Ćubelić – Mlakar, Šarić, Biuk
Još su igrali: Sentić, Kačaniklić, Eduok, Brajković, Krolo, Letaj, Diamantakos, Prpić, Jurić Petrašilo, Zuli