“Sljemenska žičara ponovno bi trebala biti u funkciji oko podneva”

“Sljemenska žičara ponovno bi trebala biti u funkciji oko podneva”

U četvrtak u poslijepodnevnim satima dogodio se iznenadan kvar na Sljemenskoj žičari, pri čemu je 40 putnika ostalo u gondolama “visiti” u zraku 20 minuta. Žičara bi ponovno trebala početi raditi oko podneva. 

Uzrok automatskog zaustavljanja Žičare Sljeme u četvrtak oko 17 sati bile su iznimno visoke temperature zbog kojih je došlo do smetnji u radu jednog od žičarinih senzora, priopćili su iz ZET-a, dodavši kako je kvar otklonjen i očekuju da će u petak opet prevoziti putnike.

– Servisne ekipe promptno su pristupile utvrđivanju kvara te su detektirale kako je uslijed iznimno visokih temperatura došlo do smetnji u radu jednog od senzora, rekao je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Reporterka Marija Milas provjerila je kakvo je stanje ovoga petka ujutro. 

– Smetnje su otklonjene, a kako nam je sigurnost putnika prioritet, napravit će se dodatni pregled svih sklopova. Očekujemo da će žičara danas početi voziti oko 12 sati, rekao je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba u razgovoru s našom reporterkom na donjoj stanici sljemenske žičare. 

Dodaje da vjeruje kako se događaji od četvrtka neće ponoviti iako će i danas, kao i sljedećih dana, biti vrlo visoke temperature. 

– Žičara je kao i svaki drugi sustav podložan poteškoćama, međutim, imamo vrhunske ekipe, to je vrhunski sustav. Vjerujem da će sve biti u redu, dodaje. 

Zeba je također rekao da je jučer u gondolama “zapelo” 40ak putnika.

– Njihova sigurnost niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Oni su putem interfona odmah bitili obaviješteni da je zaustavljen rad uslijed tehničkih smetnji te kako je u tijeku prebacivanje na pomoćni pogon nakon čega su oni bili spušteni na sigurno do postaja. Zahvaljujemo se na strpljenju i razumijevanju te se ispričavamo zbog eventualnih neugodnosti, naglasio je Zeba. , doznaje HRT