Potjera od Jastrebarskog sve do Ilice: Nakon sudara ulovili su vozača (28), imali su što vidjeti

Potjera od Jastrebarskog sve do Ilice: Nakon sudara ulovili su vozača (28), imali su što vidjeti

Vozač (28) Audija se u srijedu nešto prije 23 sata u Jastrebarskom nije zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove policije, već je nastavio voziti prema Zagrebu. 

Nakon provjere policajci su utvrdili da je vozilo neregistrirano i da na sebi ima nepripadajuće registarske oznake pa su krenuli u potjeru. Vozač je cijelim putem od Jastrebarskog pa sve do Ilice, grubo kršio propise – prošao je kroz crveno na semaforu, neoprezno preticao druga vozila preko dvostruke neisprekidane crte te vozio u traci za suprotni smjer i time ugrožavao druge sudionike u prometu. , doznaju 24sata

Policijski službenici su tijekom potjere zamijetili i kako auto na sebi ima vidna oštećenja, a nakon što je došao na Ilicu, vozač se autom zabio u policijsko vozilo pa u metalne stupiće. I nakon nesreće je vozač pokušao pobjeći, no policija ga je uhvatila i nad njim upotrijebila sredstva prisile zbog sprječavanja bijega i odbijanja naredbi. 

Kad su ga provjerili, policajci su utvrdili da vozač nema položeni vozački ispit, a na snazi su mu izrečene čak tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te 60 negativnih bodova. 

– Dakle, radi se o recidivisti – osobi koja često krši prometne propise – poručili su iz zagrebačke policije i dodali kako mu je Audi A6 privremeno oduzet. 

U potjeri je ozlijeđen i jedan policajac kojemu je pružena liječnička pomoć. 

– Policijski službenici su nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“ i „Krivotvorenje isprave“ proveli kriminalističko istraživanje te će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok će 28-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku – priopćili su iz PU zagrebačke.