Drama na Sljemenu ! Pokvarila se žičara, 40 putnika je ostalo u gondolama: U zraku su bili 20 minuta, spustili su ih…

Drama na Sljemenu ! Pokvarila se žičara, 40 putnika je ostalo u gondolama: U zraku su bili 20 minuta, spustili su ih…

Rad žičare su prebacili na pomoćni pogon te putnike vratili do donje, odnosno gornje postaje. Iz ZET-a se ispričavaju zbog eventualnih neugodnosti

– Malo prije 17 sati rad žičare automatski je zaustavljen zbog tehničkih poteškoća. Sukladno predviđenoj proceduri i postavljenim sigurnosnim protokolima, oko 40 putnika koji su se nalazili u gondolama, promptno su putem interfona u kabinama bili obaviješteni od strane kontrolne sobe kako je zbog tehničke smetnje u tijeku prebacivanje rada na pomoćni pogon i spuštanje prema postajama – rekao nam je glasnogovornik ZET-a.

Nakon što su rad žičare prebacili na pomoćni pogon, putnike su gondolama vratili do donje, odnosno gornje postaje. Iz ZET-a se ispričavaju zbog eventualnih neugodnosti.

Napominju kako je žičara, kao i svaki drugi sustav, podložna tehničkim poteškoćama, no za svaku situaciju predviđena je sigurnosna procedura i propisani su protokoli o postupanju. 

Servisne ekipe trenutno rade na otklanjanju poteškoća te se nadaju kako će u najkraćem mogućem roku uspostaviti uobičajen rad žičare., javljaju 24sata