Objavljene prve fotografije srušene Cessne: Poznato odakle su putnici…

Objavljene prve fotografije srušene Cessne: Poznato odakle su putnici…

Sportski zrakoplov marke Cessna u utorak ujutro pao je kod Pustinje Blaca na otoku Braču. Sve troje putnika je preživjelo i prevezeni su u KBC Split.

Kod Pustinje Blaca na otoku Braču u utorak ujutro srušio se sportski zrakoplov marke Cessna. Pilot je nakon pada pozvao upomoć i rekao da su svi putnici dobro. U trenutku pada u Cessni su bili pilot i dvoje putnika., javlja dnevnik.hr

Tijek događaja pratite u nastavku: 

13:27 Putnici zrakoplova Cessna 172, koji se srušio na otoku Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split gdje će im biti pružena daljnja medicinska pomoć. Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije, javio je MUP.

Na lokaciji pada zrakoplova vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u suradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti očevid. Ravnateljstvo civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na promptnoj i profesionalnoj reakciji.

11:45 Letjelica je registrirana u Mađarskoj, a u njoj su jutros bili pilot i dva putnika koji su imali zakazan panoramski let i uzletjeli su s piste Zračne luke Brač. Prvi problemi registrirani su u 9:22, a letjelica je locirana u 10:17 sati na području Pustinje Blaca, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija.

Prema riječima iskusnih pilota za Slobodnu Dalmaciju, ključni trenutak za preživljavanje mogao bi biti odluka da se zrakoplov prinudno spusti na brački kamenjar, a ne u more u Hvarskom kanalu, jer bi upravo udar aviona u površinu mora i posljedično potonuće bio koban.

11:28 Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u kojem se nalazi i dežurna ekipa HGSS-ovih letača spašavatelja, unesrećeni se upravo prevoze prema Kliničkom bolničkom centru u Splitu, doznaje Slobodna Dalmacija.

11:23 Kako doznajemo, zbog nepristupačnog terena izvlačenje nije moguće, već se čeka helikopter.

Također, osigurava se područje zbog požara, što je standardna procedura.