Izvlačenje putnika i pilota na Braču: ‘Sve tri osobe iz Cessne su preživjele i nisu u životnoj opasnosti’

Izvlačenje putnika i pilota na Braču: ‘Sve tri osobe iz Cessne su preživjele i nisu u životnoj opasnosti’

‘Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split”, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite

Sportski zrakoplov marke Cessna jutros se srušio na otoku Braču. U zrakoplovu je bio pilot s dvoje putnika i svi su preživjeli.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je kako je dojava o padu zrakoplova tipa Cessna 172 došla u 9:36 sati od Hrvatske kontrole.

“U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split”, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, na Facbooku je napisala da su vatrogasci DVD-a Supetar izašli na teren nakon što su zaprimili dojavu o padu zrakoplova.

“Jutros sam se našla u vatrogasnom domu DVD-a Supetra oko operativnih dogovora kada je bila dojava o padu aviona sa tri putnika., javlja RTL