Vidović-Krišto: “Markotić je pokazao da je moralan i da se zalaže za malog čovjeka”

Vidović-Krišto: “Markotić je pokazao da je moralan i da se zalaže za malog čovjeka”

Saborska zastupnica je kritizirala manje-više sve ostale kandidate za gradonačelnika

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto u Splitu je dala podršku gradonačelničkom kandidatu Mosta Josipu Markotiću govoreći kako hrvatski građani moraju znati da je država naša, da njome mi upravljamo i da moramo osloboditi, odnosno provjetriti institucije., prenosi dalmacija news

– Hrvatska je prebogata zemlja ne samo po tome što je Bogom dana svojom ljepotom nego i po svojim sposobnim i poštenim ljudima, a jedan od njih je svakako Josip Markotić – kazala je.

– Podrška Josipu Markotiću jest podrška drugačijoj politici. Riječ je o čovjeku koji je pokazao da je moralan, koji radi za opće dobro, on se zalaže za malog čovjeka. Hrvatskoj danas ne trebaju političari koji će vladati već koji će služiti i oni koji će poštivajući zakone pokazati da poštuju građane – dodala je.

– Možemo! koji je na vlasti u Zagrebu pokazao je da je dio vladajućih struktura i izdanak krupnog kapitala. To nema veze ni sa lijevim, ni sa zelenim, to su ideološki ekstremisti koji rade na štetu hrvatskih građana. Domovinski pokret treba se izjasniti što su oni jesu li politička ili poslovna jedinica PPD- a. Nije desno uništavati HEP, nije desno rastakati hrvatsku državu, niti je desno pogodovati krupnom kapitalu, privatnim tvrtkama poput PPD- a i Fortenove – redala je misli Vidović Krišto.

Kada su izbori u drugom po veličini gradu u Hrvatskoj onda je to i nacionalna poruka, objasnila je, i ne može biti neutralna jer se Hrvatska sustavno razgrađuje, a glas za bilo koju od dosadašnjih vladajućih opcija je glas za nastavak rastakanja države. Tvrdi da je država danas suočena s institucionalnom nepravdom, institucije ne funkcioniraju jer su blokirane od strane političara.

Vidović Krišto je ustvrdila da ne zna tko je Zoran Đogaš koji nikada, kako tvrdi, nije digao glas protiv nepravde, a sada je kandidat za gradonačelnika i stava je kako se radi o političkom apsurdu.

HDZ, smatra, već dugo nije stranka već organizacija za zaštitu međusobnih privilegija dok je za Ivicu Puljka ustvrdila kako mu je desna ruka očito nestabilna osoba misleći pritom na njegovog zamjenika Bojana Ivoševića zaključivši da ljudi koji se konstantno moraju baviti svojim aferama ne mogu voditi grad.

– SDP je po nepravdi i korupciji stariji brat HDZ- a. Davanje glasa onima koji su toliko puta iznevjerili birače je nastavak agonije – zaključila je.