Katar zabranio seks za vrijeme SP-a! Kazna je 7 godina zatvora

Katar zabranio seks za vrijeme SP-a! Kazna je 7 godina zatvora

Poznato je da Katar izrazito konzervativna zemlja, ali prema njihovim tvrdnjama i gostoljubiva. 

Osim što je prema katarskom zakonu prekršaj u javnosti biti pijan, a za konzumiranje bilo kakve vrste narkotika predviđene su najstože kazne, Katarci su za vrijeme SP-a zabranili izvanbračni seks za što se može dobiti sedmogodišnja zatvorska kazna, piše Daily Star. Navodi se da je seks zabranjen, osim ako ne dođete sa mužem ili suprugom. 

– Javno iskazivanje naklonosti ne odobrava se bez obzira na seksualnu orijentaciju – rekao je Nasser Al-Khater, predsjednik organizacijskog odbora za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru nakon čega je dodao: 

– Svi sudionici Svjetskog prvenstva bit će sigurni bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili kulturu. 

Prema katarskom zakonu, za posjedovanje, korištenje i trgovinu ilegalnom drogom, počinitelji mogu dobiti višegodišnji zatvor uz visoke novčane kazne koje se mogu biti i više od 50.000 eura. U slučaju prekršaja slijedi i deportacija, a a trgovinu drogom moguća je i smrtna kazna. 

Katar je prva muslimanska zemlja koja će biti domaćin Mundijala, a prema šerijatskom pravu, homoseksualnost je također kažnjiva smrću, ali udruge za ljudska prava ističu da nema dokaza o izricanju smrtnih kazni iz tog razloga.

Nasser Al-Khater još je u prosincu prošle godine isto potvrdio, ali je obećao da će pripadnici LGBTQ zajednice moći prisustvovati prvenstvu te da će biti sigurni.

– Homoseksualci mogu doći u Katar kao i svaki drugi navijači, ali se moraju ponašati prema našim zakonima – zaključio je. , prenose 24sata