Odgađa se novi sustav odvoza otpada: Tomašević objavio novi datum…

Odgađa se novi sustav odvoza otpada: Tomašević objavio novi datum…

Gradonačelnik Tomašević donosi odluku o tome što će biti s uvođenjem novog sustava za prikupljanje otpada u Gradu Zagrebu.

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević u utorak predstavlja posljednju odluku grada o uvođenju novog sustava odvoza i naplate komunalnog otpada.

“Što se tiče uvođenja novog modela podsjetit ću da je to jedan od najambicioznijih projekata u odvozu, Zagreb je jedini grad koji je krenuo u tom smjeru. Imamo desetak paralelnih procesa na kojima radimo i ono što znamo, želimo da sustav bude dobro pripremljen, no ići ćemo na odgodu do 1. listopada”, rekao je Tomašević.

Dodao je da se ovaj rok se neće pomicati.

“Najveći trgovački lanci već su nam se javili po pitanju distribucije novih vrećica, minimalna je marža 3,7, prema tome trgovcima ide oko 20 lipa, i neće biti velike zarade za trgovačke centre, rekao je Tomašević. Vrećice će svima biti dostupne po 2 kune za 10 litara, 4 kune za 20 litara i 8 kuna za vrećice od 40 litara”, rekao je.

Istaknuo je da je triput produžen rok za postavljanje spremnika za kante za otpad na javne površine, a da je stiglo oko 4000 prijava. Novi rok, 1. listopada, bit će i za postavljanje spremnika, kazao je.

122 tisuće spremnika trenutno imamo na javnim površinama i koji nisu javni zeleni otoci. Dobar dio tih spremnika mora se maknuti s javnih površina, rekao je gradonačelnik.

“Imamo problema s odvozom otpada”, potvrdio je Tomašević. Pet godina nije kupljen niti jedan novi kamion u Čistoći, imamo stari vozni park, teško dolazimo do rezervnih dijelova, a imamo i veliki višak administrativnih djelatnika u Čistoći, a nemamo operativnih djelatnika, dodao je., javlja N1