Novi skandal u Dumbolandu: Dumbovićev sin nezakonito drži zemljište u poduzetničkoj zoni, odbija ga vratiti gradu

Novi skandal u Dumbolandu: Dumbovićev sin nezakonito drži zemljište u poduzetničkoj zoni, odbija ga vratiti gradu

Trgovački sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu u korist Grada Petrinje

Telegram je još lani prvi pisao o sumnjivom nekretninskom biznisu  bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića koji je prije par dana uhićen u akciji USKOK-a i policije. OTelegram je otkrio tada da je Grad Petrinja tvrtki Dumbovićevog sina Darka za svega 63 tisuće kuna prodao parcelu od 3.157 kvadrata u poduzetničkoj zoni, da bi ju zatim gradske vlasti na čelu s Dumbovićem otkupile za čak 565.000 kuna. Navodno im je baš ta parcela trebala za smještaj kontejnera za stradale u potresu, a je li sve bilo legalno istražuje i USKOK.

Sada doznajemo za novi skandal s drugim zemljištem koje je Dumbović mlađi kupio u istoj zoni. Naime, nije ispoštivao odredbe ugovora o roku u kojem je trebao početi s gradnjom, pa je ova kupoprodaja završila na sudu. Grad Petrinja tvrdi da ga više nema pravo koristiti budući da je prekršio ugovor, on međutim od nekretnine koju je povoljno kupio ne odustaje, a sudskom postupku ne nazire s kraj.

Jeftin šoping u poduzetničkog zoni

Riječ je o 3.541 kvadratu koje je tvrtka Darka Dumbovića Titan Commerce u lipnju 2017. kupila za svega 72.620 kuna. Kao i u prvom slučaju o kojem smo pisali, cijena metra kvadratnog iznosila je oko 20 kuna.

Prema ugovoru, Titan Commerce morao je u roku od godine dana na ovoj parceli u poduzetničkoj zoni početi s radovima. To se, međutim nije dogodilo. Grad Petrinja, koji je u međuvremenu, nakon izbora u svibnju prošle godine, preuzela HDZ-ova Magdalena Komes, utvrdio je da Darko Dumbović doista nije ispunio ono što je potpisao.

Zato je zatražen raskid ugovora od 28. lipnja 2017., te vraćanje zemljišta u vlasništvo grada. No, kako je Darko Dumbović ignorirao zahtjeve nove vlasti slučaj je završio na sudu.

Više pročitajte u TELEGRAM-u