Josip Aladrović trebao bi dati iskaz USKOK-u

Josip Aladrović trebao bi dati iskaz USKOK-u

Josip Aladrović, bivši HDZ-ov ministar, trebao bi USKOK-u dati iskaz vezano za slučaj pogodovanja prilikom dvaju zapošljavanja dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Bivšeg ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića USKOK sumnjiči za pogodovanje prilikom zapošljavanja dvije osobe 2018. i 2019. dok je bio ravnatelj HZMO-a. Vlada je 8. ožujka zbog toga ukinula imunitet Aladroviću a on je izjavio kako se ne osjeća krivim i da je spreman odgovoriti na sva pitanja tužiteljstva.

Riječ je o proširenju istrage kojom su otprije obuhvaćeni bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat osumnjičen da je 2018. kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno s pomoćnicom Anom Mandac, na poticanje četvero suosumnjičenih nezakonito dodijelio 2.6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran.

Uz Horvata i Mandac u tom su slučaju osumnjičeni potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić., doznaje N1