Gužve nakon produljenog vikenda…

Gužve nakon produljenog vikenda…

Očekivano, nakon produljenog vikenda slijedio je povratak kući pa su se u popodnevnim satima počele stvarati kolone na našim cestama. Na naplatnoj postaji Lučko nema velikih gužvi.

– Mi se na naplatnoj postaji Lučko nalazimo oko sat vremena i trenutno nema prevelikih gužvi. Na izlaz s autocesta čeka se oko 5 minuta. No za mnoge danas završava produženi vikend, stoga su gužve prema unutrašnjosti zemlje itekako moguće. Iz HAK-a su nam potvrdili da je broj vozila koje se za blagdan Tijelovo uputio prema moru premašio brojke iz Rekordne 2019. i to za više od 4 posti što je dobar pokazatelj turističke sezone pred nama, ali i pokazatelj kako bi se u večernjim satima ovdje na postaji Lučko mogle stvarati gužve, javila je u Vijestima u 17 sati novinarka HTV-a Mateja Ribičić

Na svim važnim prometnim pravcima u zemlji povećana je gustoća prometa iz smjera mora prema unutrašnjosti, gdje su moguće kolone i povremeni zastoji.

Promet je pojačan i na graničnim prijelazima. 

– Ovaj produženi lipanjski vikend očekivano je donio povećanu gustoću prometa, ponegdje i gužve. Ovdje na graničnom prijelazu Rupa kolone su u oba smjera oko jedan kilometar. Na izlaz iz zemlje čeka se i do sat vremena, a na ulazak do 45 minuta. Pojačan je promet na autocestama, na Jadranskoj magistrali te na prilazima turističkim mjestima. Na Krku se prema kopnu vozi u koloni od oko četiri kilometra. Gužvi će biti i kasnije u poslijepodnevnim satima, izvijestila je Jelena Tomac s graničnog prijelaza Rupa u javljanju u Studio 4. 

Izvještaj HAK-a od 14 sati: 

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera, autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II u smjeru Zagreba, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj, autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, otoku Krku i Krčkom mostu u oba smjera, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima i na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na izlazu te Bosnom i Hercegovinom na ulazu., javlja HRT