VIDEO Karamarko se prisjetio davne 1989., a sad se pita: Jesmo li to mi? Ili u zrcalu više ne prepoznajemo sebe… Tko nam želi uzeti djecu?

VIDEO Karamarko se prisjetio davne 1989., a sad se pita: Jesmo li to mi? Ili u zrcalu više ne prepoznajemo sebe… Tko nam želi uzeti djecu?

Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko prisjetio se davne 1989. godine:

“Subota, 17. lipnja 1989. stojim pred hotelom Panorama. Gledam u plakat na kojem piše da osnivački skup HDZ- a neće biti održan.

Prilazi mi policajac – utvrđujem gradivo. Vijesti u 15 h izvještavaju da se grupa domoljuba okupljena oko g. Tuđmana izdvojila i u prostorijama NK Jarun osnovala HDZ. Druga grupa je bila okupljena oko braće Veselica. Eto mi prve lekcije o hrvatskom jedinstvu.

Ispričavam se zbog paušalnog opisa tog značajnog povijesnog trenutka.

U svakom slučaju na Jarunu je tog dana otpočela nova faza vjekovne hrvatske priče koja je završila neovisnošću. Nije bilo lako i puno i previše nas je koštalo…

Zato iskrene čestitke svim utemeljiteljima HDZ-a. Ovo je njihov (naš) dan i dan dr. Franje Tuđmana.

Prošlo je 33 godine. Sve se mijenja i svi se mijenjaju.

Mijenja li se i je li se promijenio HDZ? Traži li naša stranka danas “larpulartistički” trendovske priključke kao npr. u priči o rodnoj ideologiji? Koliko su najnoviji ideološki zahvati u naš program imanentni onome sto naš narod jest? Jesmo li to mi? Ili u zrcalu više ne prepoznajemo sebe… Tko nam želi uzeti djecu?

PS: Prilažem dokaz da sam i ja nekad bio mlad. Snimljeno na osnivanju HDZ-a Zagreb (prosinac 1989. g.)”, napisao je Karamarko na fb-u.