Snježana uganula nogu silazeći iz vlaka. HŽ joj mora platiti ‘masnu’ odštetu…

Snježana uganula nogu silazeći iz vlaka. HŽ joj mora platiti ‘masnu’ odštetu…

Snježana je ozlijedila nogu dok je izlazila iz putničkog vlaka, pa joj HŽ sad mora isplatiti oko 29.000 kuna odštete i oko 9000 kuna troškova postupka.

Sve se dogodilo u travnju u jutarnjem putničkom vlaku Kustošija – Zabok. Prilikom silaska s vlaka na kolodvoru Zaprešić, Snježana koja je putovala u Zabok pala je i ozlijedila lijevu nogu. Zbog radova na dionici Zaprešić-Zabok morali su presjedati na autobus.

Snježana i drugi svjedoci tvrde kako se putnički vlak na kolodvoru Zaprešić nije zaustavio uz peron, “pa je visinska razlika između najniže stepenice vagona i šljunčanog dijela tla uz prugu bila previsoka da bi je ona mogla svladati običnim iskorakom, već jedino doskokom s najniže stepenice”.

Snježana je, dakle, prema presudi koja je donesena u utorak, iz vagona silazila na šljunak i tračnice, pa je ozlijedila nogu. Zadobila je “uganuće lijevog gornjeg i donjeg nožnog zgloba, napuknuće vanjskog gležnja lijeve potkoljenice, koštano hrskavičnu ozljedu lijeve gležanjske kosti”.

Jučerašnja presuda kojom je tužiteljici dosuđeno oko 38.000 kuna je nepravomoćna i HŽ Putnički prijevoz na nju se može žaliti u roku od 15 dana od primitka., doznaje danica.hr