Desna ruka Andreja Plenkovića razriješena u Vladi! Ide u ured šefice Europske komisije Leyen

Desna ruka Andreja Plenkovića razriješena u Vladi! Ide u ured šefice Europske komisije Leyen

Za Tenu Mišetić godinama se već govori da je najmoćnija žena u hrvatskoj politici, koja vuče sve konce, a Plenkoviću je isto ono što je Bianca Matković bila Ivi Sanaderu, Jadranka Kosor Franji Tuđmanu

Tena Mišetić, Plenkovićeva desna ruka još od 2015. dok je sadašnji premijer obnašao funkciju zastupnika u Europskom parlamentu, razriješena je danas na zatvorenom dijelu sjednice Vlade svih dužnosti na osobni zahtjev jer ide na novi posao u Europskoj komisiji, gdje će raditi u kabinetu i timu šefice Komisije Ursule von der Leyen., doznaju 24sata

Podsjetimo, nakon što se Plenković vratio u Hrvatsku iz EU te na jesen 2016. preuzeo HDZ i postao premijer, povukao je i Tenu Mišetić u Banske dvore te je imenovao zamjenicom predstojnika Ureda Vlade RH.

Za Tenu Mišetić godinama se već govori da je najmoćnija žena u hrvatskoj politici, koja vuče sve konce, a Plenkoviću je isto ono što je Bianca Matković bila Ivi Sanaderu, Jadranka Kosor Franji Tuđmanu, bliska suradnica koja je uključena u sve važne odluke. Tako se godinama priča da se do Plenkovića ne može doći ako netko nije dobar s Tenom Mišetić, a upravo je ona bila i na svim važnim sastancima oko Agrokora.

Što se službenih titula tiče, osim što je zamjenica predstojnika ureda premijera, Mišetić upravlja i Službom za javne politike i potporu predsjedniku Vlade, čija je zadaća sustavno praćenje i analize pojedinih javnih politika i sektora radi izrade stručnih mišljenja za potrebe predsjednika Vlade, praćenja izrade sektorskih strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade, te poslovi koordinacije između Vlade i Hrvatskoga sabora.

– Gospođa Tena Mišetić s današnjim danom razriješena je, na osobni zahtjev, dužnosti zamjenice predstojnika Ureda predsjednika Vlade, zbog prelaska na novi posao u Europskoj komisiji, gdje će raditi u kabinetu i timu predsjednice Ursule von der Leyen. Gospođa Mišetić obnašala je dužnost zamjenice predstojnika Ureda premijera Andreja Plenkovića proteklih gotovo 6 godina, a ujedno je bila i predstojnica njegovog Ureda kao predsjednika HDZ-a. Na dužnosti koju je obnašala dala velik doprinos funkcioniranju i organiziranju rada Vlade, pripremama sjednica Vlade, provedbi javnih politika i koordinaciji rada resora. Ususret novim profesionalnim izazovima, želimo joj puno uspjeha na novom poslu u Europskoj komisiji – odgovorili su nam iz Vlade.