Milan Ružu zatekao s ljubavnikom. Ruža osuđena na pet mjeseci zatvora…

Milan Ružu zatekao s ljubavnikom. Ruža osuđena na pet mjeseci zatvora…

Ruža (40) proglašena je krivom i osuđena jer je u obiteljskoj kući uništila dio zajedničke imovine koju dijeli sa suprugom s kojim je bila u brakorazvodnoj parnici.

Prema nepravomoćnoj presudi, sve se dogodilo u okolici Krapine, a Ruža je zbog uništenja imovine vrijedne oko 520 kuna dobila pet mjeseci uvjetnog zatvora. No, priča počinje prije toga, kad puca ‘ljubav’ između supružnika Ruže i Milana (43). Muž odlazi iz kuće, a tamo nastavljaju živjeti Ruža s djecom., doznaje danica.hr

“Ma, svi problemi s njom su počeli u veljači kad sam je zatekao u preljubu. Nakon toga, počela me je lažno prijavljivati za nasilje, pa zato ne mogu živjeti u svojoj kući.

U kući sam bio dvaput, svaki put u pratnji policije, i to prvi put po ljetno, a drugi put po zimsko odijelo za posao”, svjedočio je Milan koji je Ružu odlučio kazneno prijaviti za oštećenje tuđe imovine kad je vidio što je sve učinila.

Presudom je zaključeno kako je Ruža “na nekretnini na kojoj je izgrađena kuća, sve u suvlasništvu sa bivšim suprugom s kojim je u sporu radi bračne stečevine, bez znanja i odobrenja supruga posjekla šest stabala vrbe (tzv. bekovine), 30 sortnih loznih cijepova (sorti zweilgelt i frankovka) starosti 5 do 10 godina”.

Sud povjerovao svjedocima

“Potom je ispilila dva masivna drvena stola i izbacila ih iz kuće na dvorište, izbacila iz kuće na obližnju livadu i za paljenje pripremila kutnu garnituru – trosjed, ispilila deset bukovih masivnih fosni dimenzija 3,5 m debljine 5 cm.

Uništila je i 15 rezervnih lampi i 5 retrovizora za traktor Tomo Vinković, a koje su stvari bile pohranjene na tavanu gospodarske zgrade, čime je oštetila supruga za iznos od najmanje 518,50 kuna (njegova polovica, op. a.)”, stoji u presudi koja je donesena ovih dana.

Ruža je sve poricala tvrdeći kako to nije istina. No, sud je povjerovao svjedocima te vještacima koji su temeljito pregledali svu oštećenu i uništenu zajednićku imovinu. Ona navodi kako je nakon prekida bračne zajednice ostala živjeti u kući sa djecom.

“Kuću smo suprug i ja sagradili za vrijeme trajanja braka. Moj suprug inače ima mjere opreza izrečene u kaznenom postupku da ne smije sa mnom kontaktirati”, požalila se Ruža.

Osim uvjetne kazne od 5 mjeseci zatvora, Ruža mora platiti i 2900 kuna troškova postupka, zaključila je općinska sutkinja. Presuda je nepravomoćna i Ruža se na nju može žaliti u zakonskom roku od 15 dana od primitka.