UŽIVO FRANCUSKA – HRVATSKA: Vatreni s najjačim veznim redom, Francuzi s Mbappeom i Benzemom!

UŽIVO FRANCUSKA – HRVATSKA: Vatreni s najjačim veznim redom, Francuzi s Mbappeom i Benzemom!

Francuska i Hrvatska igraju u četvrtom kolu Lige nacija u Parizu. Izravan prijenos je na Novoj TV i gol.hr-u.

Hrvatska u Pariz stiže puna motivacije nakon pobjede na teškom gostovanju u Danskoj, ali i remi protiv Francuza u Splitu ulijeva nadu u dobar rezultat.

S druge strane Francuzi se moraju čupati, upali su u neočekivanu situaciju. Nakon tri kola su zadnji u skupini, imaju dva remija i jedan poraz. Nitko nije mogao ni prognozirati da će Francuska biti bez pobjede uoči okršaja s Vatrenima u ponedjeljak.

Hrvatska je u prvom kolu teško poražena u Osijeku protiv Austrije 3:0, no Vatreni su puno naučili iz tog poraza i kasnije odigrali jako dobro protiv Francuske u Splitu, da bi drugim poluvremenom protiv Danske utišali i one najveće kritičare.

Susret u Parizu je deseti međusobni između Hrvatske i Francuske, a Vatreni i dalje čekaju prvu pobjedu.

Dalić priprema nove promjene

Za očekivati je da nećemo gledati isti sastav Hrvatske kao protiv Danske. Josip Juranović i Marcelo Brozović su odigrali sve tri utakmice u samo tjedan dana.

Martin Erlić je odigrao po 90 minuta u šest dana i možda će ga Dalić poštedjeti dodatnog napora, a za očekivati je da će priliku dobiti Ćaleta-Car i Pongračić, očekuje se i novi nastup Josipa Šutala, a od prve minute mogao bi započeti i Nikola Vlašić koji nije startao u prve tri utakmice.

“Ostalo je još pola godine do Svjetskog prvenstva, ali Livaković je najstandardniji naš vratar, on je broj jedan. Znamo da će Josip Stanišić biti desni bek. Lijevi bek je upitan. Barišić ne može, za Sosu ćemo danas vidjeti, a ako ne može, onda ćemo ići s Juranovićem. Šutalo sigurno ostaje u prvom sastavu, a vidjet ćemo u kakvom je stanju Erlić”, otkrio je izbornik Dalić na konferenciji za medije., piše gol.hr