Frendice se žestoko potukle u zgradi. Tonka završila u zatvoru, Albina na hitnoj…

Frendice se žestoko potukle u zgradi. Tonka završila u zatvoru, Albina na hitnoj…

Prijateljice Tonka i Albina brutalno su se potukle na stubištu stambene zgrade nakon druženja u Tonkinu stanu uz obilje alkohola.

Tonka je uhićena, a Albina je, sva krvava, završila na hitnoj. Ovih su dana doznali presudu za cirkus koji su priredile stanarima usred dana. Sve se, naime, dogodilo na blagdan Svih svetih lani oko 16.15 sati u Zagrebu.

Prema presudi, Tonka (39) je pod utjecajem alkohola od 1,47 promila desnom nogom udarila Albinu u predjelu međunožja, a potom i desnom šakom u predjelu glave. Albina (36) je uzvratila, pa je Tonku potom udarala šakama po cijelom tijelu te vukla i čupala za kosu., doznaje danica.hr

Pritom su se međusobno vrijeđale vičući jedna na drugu, “čime su izazvale zgražanje stanara, dakle, na javnom mjestu tučom, vikom i vrijeđanjem su narušavale javni red i mir nazočnih građana, odnosno izazvale zgražanje i nesigurnost ostalih stanara”.

Tonka je iz policijskog pritvora puštena tek drugi dan oko 16 sati. Na sudu je priznala krivnju rekavši kako se to dogodilo zbog alkohola.

‘Neće se ponoviti’

“Nakon što sam popila dosta votke, posvađala sam se s prijateljicom Albinom u stanu, a sve se nastavilo i na stubištu zgrade. Istina je, desnom nogom udarila sam Albinu u međunožje, a šakom u glavu, od čega sam joj rasjekla arkadu.

Priznajem krivnju, tako kako je napisano. Obećavam da se ovo više nikad neće ponoviti i molim sud da me uvjetno osudi”, skrušeno je svjedočila Tonka.

Policija ju je odmah uhitila nakon poziva uznemirenih stanara, a Albina je zbog ozljeda završila na hitnoj. I Albina priznaje da je prijateljicu Tonku nakon napada udarala šakama i čupala za kosu.

“Od Tonkinih udaraca imala sam krvarenje i oteklinu iznad desnog oka, ali i krvarenje iz područja prepona. Sve je bilo tako kako je napisano, a sud molim da me uvjetno osudi i oslobodi troškova jer imam kredit za otplatu”, poručila je Albina.

Prekršajni sudac ovih je dana obje nasilnice proglasio krivima te je Tonku osudio na 15 dana, a Albinu na pet dana uvjetnog zatvora. Oslobođene su plaćanja sudskih troškova, a na presudu se mogu žaliti.