Policija traga za vozačem koji je rano jutros usmrtio pješaka i poginuo…

Policija traga za vozačem koji je rano jutros usmrtio pješaka i poginuo…

U prometnoj nesreći u prvim jutarnjim satima subote smrtno je stradao pješak (48) koji je gurao bicikl cestom. Nepoznati vozač pobjegao je i policija za njim traga.

Teška nesreća dogodila se između 1 sat i 3.50 sati ujutro, u Vinogradskoj ulici u Svetom Iliji južno od Varaždina. Smrtno je stradao 48-godišnji muškarac.

“On je najvjerojatnije gurao bicikl uzbrdo s desne strane kolnika iz smjera Školske u smjeru Vodovodne ulice, nije bio označen reflektirajućom odjećom. U jednom je trenutku na njega, vjerojatno prednjim desnim dijelom, naletjelo zasad nepoznato vozilo crvene boje te ga odbacilo na asfaltirani prilaz dvorištu.

Pješak je uslijed udara preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Zamjenik Općinske državne odvjetnice u Varaždinu s policijskim službenicima proveo je očevid te naložio obdukciju preminulog.

Tijelo nesretnog muškarca je prevezeno na odjel patologije Opće bolnice. Vozač nepoznatog vozila je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja, a da nije pružio pomoć stradalom, niti o događaju obavijestio policiju i hitnu pomoć.

Policijski službenici provode intenzivne mjere traganja za istim te molimo građane koji imaju saznanja o prometnoj nesreći da se jave u Postaju prometne policije Varaždin u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu ili na broj telefona 192, odnosno 042/372-404″, mole iz PU varaždinske za pomoć., piše danica.hr