Plenković se pohvalio: ‘Kažu da nije dobro da kažem koliko HDZ ima novca na računu. Ali, nemamo ni kune duga’

Plenković se pohvalio: ‘Kažu da nije dobro da kažem koliko HDZ ima novca na računu. Ali, nemamo ni kune duga’

‘Danas HDZ nema niti kune duga, niti jednog neplaćenog računa, niti jedne pozajmice, niti kredita’, rekao je Plenković

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković podnio je izvješće o radu stranke na Općem saboru koji se održava u Zagrebu.

“HDZ je jak onoliko koliko je jak svatko od nas,” poručio je. Osvrnuo se na izazovna vremena te epidemiju koronavirusa i potrese, rat u Ukrajini…, piše RTL

“Meni je veliko zadovoljstvo da smo se nakon četiri godine pauze ponovno uspjeli okupiti i to u ovako velikom broju. Iza nas su četiri godine koje su bile izrazito izazovne. Pandemija, dva potresa, globalni tektonski poremećaji uzrokovani brutalnom ruskom agresijom na Ukrajinu…”, istaknuo je dodavši kako je Hrvatska pretrpjela velike štete.

Naglasio je da Hrvatska stoji uz svoje heroje aludirajući na optužnicu iz Srbije protiv hrvatskih pilota.

“Hrvatska ne prihvaća da Srbija na temelju svojih zakona kojima sama sebi daje nadležnost za procesuiranje djela koja nisu počinjena na njenom teritoriju. Hrvatska se branila u Domovinskom ratu od velikosrpskog Miloševićeva režima i Vlada neće dopustiti da 27 godina nakon pobjede u Domovinskom ratu tužiteljstvo, bilo da je riječ o BiH ili Srbiji diže optužnice protiv pilota i generala. Hrvatska i svi mi stojimo uz naše heroje”, rekao je.

Govoreći o predsjedničkom izborima i gubitku njihove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, istaknuo je kako je to posljedica rada dvije struje ne bi li se na vlast doveo Milanović za kojeg, dodao je, mnogi žale što su mu dali glas. Pohvalio se podsjetnikom na prošle parlamentarne izbore i istaknuo kako je HDZ na njima ostvario najbolje rezultate.

“Danas imamo još stabilniju većinu. Znate li s kim nismo išli u koaliciju – s onima koji su pokušali ucjenjivati HDZ jer HDZ se ne da ucjenjivati”, dodao je Plenković.

Predstavio je i finacijsko izvješće te kazao kako je HDZ financijski konsolidiran. Naglasio je kako HDZ nema ni kune duga, nego odgovorno upravlja financijama.

“Kažu da nije dobro da ja kažem koliko HDZ ima novca na računu. Danas HDZ nema niti kune duga, niti jednog neplaćenog računa, niti jedne pozajmice, niti kredita”, rekao je Plenković.

Weber: Andrej, tvoje iskustvo potrebnije je no ikad

Predsjednik Europske pučke stranke Manfred Weber kazao je kako je skori ulazak Hrvatske u europodručje dokaz koliko je puno napravila Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem.

“Hrvatska je jedna od snažnih točaka EPP-a. Andrej Plenković kao premijer Hrvatske stvarno isporučuje uspješnu europsku priču. Andrej, kažem ti, tvoje iskustvo potrebnije je više nego ikad. U Europi opet imamo rat. Vi u Hrvatskoj znate što je boriti se za slobodu, još se sjećamo slika iz Vukovara. Napadnuta je Ukrajina, ali i europski principi, to je napad na demokraciju, vladavinu prava. Putin želi iznova pisati povijest i opet nametnuti željeznu zavjesu. Želi se vratiti u povijest koju smo ostavili u povijesnim knjigama. Ne želimo živjeti u Europi u kojoj majke i djeca moraju strahovati za svoje živote. Ne želim živjeti u Europi u kojoj vlada Vladimir Putin”, poručio je Weber.