Danski mediji u žalosti: Smije li mali nogometni troll kao Modrić doći ovdje i pokvariti naše slavlje?

Danski mediji u žalosti: Smije li mali nogometni troll kao Modrić doći ovdje i pokvariti naše slavlje?

Nogometaši Hrvatske pokvarili su već pripremljeno veliko slavlje Danske u Ligi nacija, poslije dvije gostujuće pobjede sve je bilo spremno za njihovu veliku feštu na Parkenu, ali Luka Modrić i društvo imali su drugačije planove i slavili su 0:1.

Hrvatski kapetan ušao je u drugom dijelu u veznu liniju s Mateom Kovačićem i pretvorio dotad bezopasne Vatrene u ozbiljnu prijetnju. Prijetnju naši domaćini, čini se, nisu ozbiljno shvatili jer su im Modrić i pratnja nanijeli prvi poraz u novom izdanju Lige nacija.

Tamošnji mediji kao i 50-ak tisuća njihovih navijača na stadionu i u fan-zoni kraj njega očekivali su nastavak pozitivne serije na domaćem terenu, međutim morali su progutati gorku pilulu na kraju.

Smije li mali nogometni troll pokvariti naše slavlje?

“Smije li mali nogometni troll doći ovdje i pokvariti naše slavlje?,“ naslov je u komentaru Jyllands-Postena.

“Danska reprezentacija je dobila rijedak udarac po cjevanicama, poslije sjajnog drugog poluvremena Hrvatske predvođene Lukom Modrićem u utakmici u kojoj smo trebali imati debelu prednost poslije prvog dijela“, piše autor u tekstu pa nastavlja:

“Svi smo čekali gol, naravno Danske, ali Hrvatska je uvela Luku Morića, 36-godišnjeg osvajača Lige prvaka iz Real Madrida, vrlo dobrog igrača, te Chelseajevu zvijezdu Matea Kovačića u drgom poluvremenu. ‘Završi li 0:0 neću biti sretan’, komentirali su navijači kraj mene, ali poslije pauze Hrvatska je bila puno bolja na terenu.“

“Modrićevim ulaskom inicijativa na terenu se promijenila, a poslije jednog kornera lopta se dočepao Mario Pašalić i zavukao ju između nogu Kaspera Schmeichela. Što li se dogodilo, smije li nogometni troll poput Luke Modrića, čovjek zaslužan za preokret inicijative na pauzi, doći ovdje i pokvariti našu feštu?,“ zapitkuje se razočarani danski novinar.

Izgleda da smije i da jest…

Pokvarili im inače sjajno reprezentativno ljeto

Ekstra Bladet također je očekivao veliku feštu, na koju su danski navijači obično naviknuti ljeti na Parkenu s reprezentacijom, ali to danas nije bio slučaj.

“Lipanj s nacionalnom momčadi na Parkenu je obično koktel koji je garancija golova, dobre zabave i nogometa te prije svega – danskih pobjeda, ali to večeras nije bio slučaj. Poslije dvije pobjede Danska je poražena od vrlo pametne i dobro organizirane Hrvatske.“

“Bilo je jasno da su danski igrači htjeli svojim navijačima priuštiti veliko slavlje i sjajan tulum. Pokušali su to čak i atraktivnim stilom igre, ali vještina igrača koji su večeras bili na terenu nije to dozvolila. Izgledali smo kao veslački čamac bez kormilara“, piše u tekstu.

Autor u tiražnom Berlingskeu u tekstu pod naslovom „Hrvatska prizemljila Dansku na Parkenu“ piše kako je ovaj poraz bio povratak u realnost poslije dvije sjajne gostujuće pobjede protiv Francuza i Austrije.

“Danska je doživjela rijedak poraz na svom terenu, Hrvatska je slavila 1:0 golom Marija Pašalića u drugom dijelu koji je došao poslije nesretnog dodira lopte s danskim igračem. Bila je to jedini pravi šut Hrvata prema Schmeichelu, ostali su bili ili preslabi ili nedovoljno precizni da bi se zvali ozbiljnom prijetnjom za danski gol.“

“Ulazak Modrića i Kovačića u drugom dijelu približio je Hrvatsku našem golu. Gosti su počeli dominirati posjedom i nizati prilike, ali poveli su uz puno sreće. Danci su pokušali odgovoriti još jednom, ali nije uspjela do kraja stvoriti i realizirati ozbiljniju priliku.“, piše gol.hr.