Ugroza u Divuljama: Plenković i Banožić ispituju koliko su vatrogasci spremni za još jednu sezonu…

Ugroza u Divuljama: Plenković i Banožić ispituju koliko su vatrogasci spremni za još jednu sezonu…

Premijer Andrej Plenković posjetit će Državnu vatrogasnu intervencijsku postrojbu u Divuljama u prigodi održavanja vježbe “Sigurnost 22”.


Kako na terenu djeluju sve sposobnosti sastavnica domovinske sigurnosti u Hrvatskoj, provjerit će danas sam vrh izvršne vlasti.

Premijer Andrej Plenković posjetit će Državnu vatrogasnu intervencijsku postrojbu u Divuljama u prigodi održavanja vježbe “Sigurnost 22”.

Pratit će prijenos s lokacija vježbe, a istovremeno će biti postavljen taktičko-tehnički zbor s prikazom opreme kojom vatrogasci i pripadnici MORH-a raspolažu u ovoj sezoni.

Vježba traje već drugi dan, a cilj joj je provjera funkcioniranja rada tijela sustava domovinske sigurnosti (SUDOS), vatrogasnih postrojbi i Operativnog zapovjedništva RH u odgovoru na veliki požar na otvorenom prostoru i druge vrste ugroza kroz uvježbavanje i provjeru operativnih sposobnosti i suradnju pripadnika vatrogasnih postrojbi Hrvatske i Slovenije.

Vježbom se provjerava i operativna sposobnost pripadnika vatrogasnih postrojbi na intervencijama tehničkog tipa (prometna nesreća i spašavanje u prometu i radovi te spašavanja na vodi i pod vodom), kao i funkcionalnost novoizrađenih standardnih operativnih postupaka i novouvedenih sredstava komunikacije., javlja dnevnik.hr